Kauno meno kūrėjų asociacijos metinės premijos paskirtos keturiems menininkams. Vienas jų – LŽS narys

Dargis II_1.jpgKaunas, gruodžio 27 d. Praneša ELTA korespondentė Birutė Mačienė

2013 metų Kauno meno kūrėjų asociacijos premija apdovanotas Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, operatorius Stasys Dargis, – už videoapybraižas apie Kauno menininkus ir istorinį filmą „Lituanica nemari atminties šviesoje” (apie Steponą Darių ir Stasį Girėną.



Už svarbius kūrybos pasiekimus Lietuvoje bei užsienyje Kauno meno kūrėjų asociacijos premija paskirta dailininkei tekstilininkei Linai Jonikei.

Tokia pačia premija dar apdovanoti: rašytojas Algimantas Mikuta, – už eilėraščių rinkinį „Keltininkas”, Levo Tolstojaus religinės filosofijos ir etinės minties knygos „Gyvenimo kelias” vertimą bei populiarių dainų tekstus. Įvertinta ir jauna fotomenininkė Milda Kiaušaitė, – už ryškų kūrybinį debiutą ir menotyros tekstus.

ELTA primena, jog Meno kūrėjų asociacija vienija įvairias Kaune veikiančias kūrybines organizacijas (išskyrus, teatralų). Maždaug prieš dešimtmetį Kauno meno kūrėjų asociacija įsteigė metų premiją, šiuo metu siekiančią 2000 litų.
„Kandidatų į premiją, kai apžvelgėme metų darbus, turėjome apie dešimt. Tai – aktyvūs, brandūs kūrėjai, daugelio jų vardai gerai žinomi ir toli nuo Lietuvos. Pati jauniausia iš šįmet pelniusių apdovanojimą – 22 metų fotomenininkė Milda Kiaušaitė, jau spėjusi pasireikšti kaip savo kūrybinio braižo sėkmingai ieškanti asmenybė.
Mums belieka padėkoti autorių teises ginančiai LATGAi, nepagailėjusiai lėšų išskirtinius darbus šįmet sukūrusiems Kauno menininkams apdovanoti. Tačiau tenka apgailestauti, kad to nepadarė Kauno miesto savivaldybė. Nors Kauno meno kūrėjų asociacijos premija skiriama pagerbti nemažai Kaunui nusipelniusiems, jo vardą gan plačiai garsinantiems kūrėjams”, – penktadienį naujienų agentūrai ELTA sakė Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus pirmininkas Vidas Mačiulis.

Nuotraukoje:  2013 metų Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos laureatas, operatorius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys Stasys Dargis

Nuotr. iš asmeninio albumo 

Panašūs straipsniai