Aurimas Drižius: Tai buvo sąmoningas bandymas mane nužudyti

„Laisvas laikraštis”

Drizius_II.jpgKaunietis kolega žurnalistas į LŽS apskrities skyrių atnešė 2013 m. birželio 8-14 d. „Laisvą laikraštį” ir paprašė, kad šio laikraščio redaktoriaus Aurimo Drižiaus mintis „Tai buvo sąmoningas bandymas mane nužudyti” ir  www.ekspertai.eu  straipsnį „Autoįvykis” perspausdintume svetainėje www.kaunozurnalistai.lt 

***
 TAI BUVO SĄMONINGAS BANDYMAS MANE NUŽUDYTI

Kai pamačiau savo automobilio po avarijos nuotraukas, abejonių nekilo – ta „fiira” sąmoningai mane bandė nustumti nuo kelio, ką ir padarė. Esmė ta, kad man važiuojant pirma Ukmergės plento juosta, iš paskos atsivijo krovininis sunkvežimis ir smūgiu j kairę užpakalinę mano automobilio dalį tiesiog nuskraidino jį į mišką. „Furos” vairuotojas pasakoja, kad jis važiavo pirma kelio juosta ir manęs nepastebėja atsitrenkė į mano automobilio galą. Tačiau šios nuotraukos byloja, kad smūgis teko ne automobilio galui, bet užpakaliniam kairiajam ratui, dėl ko „Renault Tvvingo” tiesiog nuskrido į mišką, o ne į kelio priekį. Mano galva, kad pataikytum į kairį užpakalinį ‘Turingo” ratą, „furai” reikėjo mane pasivyti antrąja juosta ir paskui staigiai pasukti vairą į dešinę, kad „furos” smūgis tektų į ‘Tvvingo” šoną, ir ji nulėktų į griovį.
Kitaip sakant, tai buvo sąmoningas bandymas mane nugalabyti, ir aš puikiai žinau, kas tai organizavo. 

Tą patį gerai žino ir mano advokatai, todėl jų palinkėjimas tam organizatoriui – mums visiems ištaškyti neužteks „furų”.

Galiu tik priminti, kad Vilniaus apygardos teismas dar kovo 15 d. nurodė 

pradėti ikiteisminį tyrimą dėl keturių įtariamų A.Sadecko nusikaltimų A.Drižiaus atžvilgiu, tačiau šio teismo sprendimo R Jancevičiaus vadovaujama Vilniaus apygardos prokuratūra iki šiol neįvykė.

P.s. kitą dieną po operacijos atsigavęs ligoninėję pasigedau savo piniginės, kurioje buvo visi dokumentai ir banko kortelės. Piniginė buvo kelnių kišenėje, kai mane nuo kelio „nupūtė” fūra. Keista, tačiau į ligoninę pateko mano asmens tapatybės kortelė, kuri buvo piniginėje, tačiau pati piniginė su pinigais ir dokumentais dingą Kadangi mane iš automobilio ištraukė tik ugniagesiai gelbėtojai, niekas iki tol mano kišenių apšvarinti negalėjo. 

Greitosios pagalbos ligoninėje Vilniuje nieko man negalėjo paaiškinti, tačiau palatos kaimynai „nuramino” -tai esą normali praktika, kad „gelbėtojai” ar „sanitarai” ištraukę tave iš sudaužytos mašinos, kartu apšvarina ir nukentėjusiųjų, gulinčių be sąmonės, kišenes. Sunkiai galiu tuo patikėti, nors jau buvo precedentų, kai greitosios pagalbos sanitarai išprievartavo be sąmonės gulinčią merginą. Jeigu kas rastų mano dokumentus ar banko korteles, prašau juos grąžinti – jie juk vis tiek jums nereikalingi.

Drizius_2_II.jpgAUTOĮVYKIS?
„2013 m. gegužės 27 d., apie 15.47 val., Vilniaus r., kelio Vilnius-Ukmergė 15 km 960 m., M.L., gim. 1981 m., vairuodamas vilkiką „Volvo FL7“, atsitrenkė į jo eismo juosta važiavusio automobilio „Renault Twin-go“, kurį vairavo A.Drižius, galinę dalį ir jį nubloškė į dešinėje kelio pusėje esantį griovį.

Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Renault Twingo“ vairuotojas A.Drižius, kuris dėl kaukolės lūžio buvo paguldytas į VšĮ Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės reanimacijos skyrių,” – taip žurnalistus informavo Vilniaus rajono policijos komisariato Organizacinio poskyrio specialistė Loreta Kairienė.

Stebėjome, kaip tokia pakankamai reikšminga informacija bus pateikta žiniasklaidoje – juk ne kiekvieną dieną yra sužalojamas kokio dienraščio, ar savaitraščio redaktorius. Tačiau tiek autoįvykio dieną, tiek vėliau apie šią avariją neparašė joks sisteminis laikraštis, tylėjo ir televizija.

„Lietuvos ryto“ portalo skiltyje „Nelaimės” buvo paskelbta apie Kaune sumaitotą lengvąjį automobilį, apie Šilutėje nuo kelio nuvažiavusį vilkiką, kurio vairuotojas bandė išvengti susidūrimo su moters, sukėlusios avarinę situaciją, vairuojamu automobiliu, apie „Audi“ nublokštą ugniagesį – tačiau jokių žinių apie A.Drižiaus vairuojamo automobilio taranavimą į griovį.

Tylėjo ir „Respublika.lt” portalas, atkartojęs tik informaciją apie „Audi“ prispaustą priešgaisrinės apsaugos darbuotoją.

Ir tik tinklapis Delfi.lt kukliai mestelėjo žinutę, kurią gavo iš portalo „ekspertai.eu“, vienintelio ėmusio skubiai viešinti taip stropiai bandomą nutylėti įvykį.

Sutikite, daug pasakantis faktas – avarija su pasekmėmis, rimtai sužalotas ne eilinis, o pakankamai žinomas žmogus, ir tokia sisteminės žiniasklaidos tyla? Tyla prieš audrą ar baimės sukeltas paralyžius?

Paskutiniu metu pakankamai viešai buvo aptarinėjamas „Laisvo laikraščio” redaktoriaus A.Drižiaus konfliktas su eks-kriminalinės policijos vyriausiuoju komisaru, eks-Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku bei „Ekskomisarų biuras” vienu iš steigėjų Alvydu Sadecku. Tenkindami A.Sadecko pateiktą prevencinį ieškinį, teismai uždraudė redaktoriui Aurimui Drižiui sieti A.Sadecką su AB „Mažeikių nafta“. Už bandymą įrodyti, jog „Ekskomisarų biuro“ steigėjas ne tik turi sąsajų su paminėta įmone, bet ir dalyvavo, sprendžiant „Mažeikos naftos” privatizavimo klausimus, bei tai patvirtinančių faktų viešinimą A.Drižius buvo nuteistas keturiose baudžiamosiose bylose.

Avarija_II.jpgŠtai tokia tiesos skleidimo kaina!


***
Tik dalinai išpildėme kolegos prašymą, nes visos publikacijos „Autoįvykis?” nepateikiame, nes nenorime kartu su „Liavu laikraščiu” spėlioti, kad  tai buvo užsakyta ir negalime be teismo apkaltinti gal visiškai nekaltus.. Kai pareigūnai pateiks savo išvadas, jas www.kaunozurnalistai.lt būtinai išspausdins.

Panašūs straipsniai