Petro Babicko premija – bendras LŽS Kauno apskrities skyriaus ir Kauno rajono savivaldybės projektas

IMG_5258_IIa.jpg2012-ųjų balandžio 30-ąją Lietuvos televizijai sukanka 55-eri, o birželio 12-ąją –  Lietuvos radijui 86-eri. Be šių masinės informacijos priemonių neįsivaizduojame savo gyvenimo, tačiau visi nori ir laukia dar aktualesnių, objektyvesnių, originalesnių, įdomesnių radijo ir televizijos laidų. Eterio programa ir jos kokybė priklauso nuo daugelio šios profesijos žmonių, tačiau radijo klausytojai ir televizijos žiūrovai geriausiai žino ir vertina žurnalistus, kurie ruošia bei veda autorines laidas. 

Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius, pritarus Nacionalinei žurnalistų kūrėjų asociacijai, drauge su Kauno rajono savivaldybe įsteigė pirmojo Lietuvos radijo pranešėjo ir programų vedėjo Petro Babicko (1903-1991), premiją, kuri skiriama radijo ir televizijos žurnalistams už brandžius eterio  kūrinius, transliuotus per praėjusius metus. 

IMG_5280_II.jpgSpeciali komisija, atrinkusi ir įvertinusi radijo ir televizijos laidų autorių kūrybą – teksto, vaizdo ir garso vienovę bei meniškumą, gimtosios kalbos taisyklingumą ir raiškumą, meninių priemonių išraiškingumą ir aktualumą, paskelbia Petro Babicko premijos lauretus. Specialų prizą ir piniginę premiją tradicinių Spaudos balių, kasmet rengiamų gegužės mėnesio antrąjį šeštadienį, metu – skiria ir įteikia Kauno rajono savivaldybė.

IMG_5261_I_a.jpgVakar, balandžio 26-ąją, prasidedant Kauno rajono savivaldybės tarybos narių posėdžiui, LŽS Kauno apskrities skyrius pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Rajono meras Valerijus Makūnas pažymėjo, kad ryškų pėdsaką, ir ne tik 1991-ųjų sausio įvykių dienomis, Lietuvos istorijoje paliko Sitkūnai, kur daugel metų veikia radijo stotis ir Juragių televizijos retransliacijos centras. Ir eterio žurnalistai neaplenkia Kauno rajono, kuriame gyvena daug talentingų, darbščių ir savo kraštą mylinčių žmonių.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis pažymėjo, kad yra malonu pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su viena geriausių Lietuvoje savivaldybių, kuri didelį dėmesį skiria kultūrai, sportui. Žurnalistų sąjungos nariai pasiryžę  ir be kamerų ar  mikrofonų dažniau susitikti su rajono žmonėmis, diskutuoti spaudos, radijo ir televizijos darbo bei kitomis gyvenimiškomis temomis.

IMG_5263_II_a.jpgKauno rajono savivaldybės ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus bendradarbiavimo sutartyje, kurią pasirašė meras Valerijus Makūnas ir pirmininkas Vidas Mačiulis, įrašyta, kad skatinant elektroninės žiniasklaidos žurnalistus, kasmet bus skiriama 3000 litų Petro Babicko premija. Per dvidešimt savo veiklos metų Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius pasirašė pirmąją tokią bendradarbiavimo sutartį. O pirmoji P.Babicko premija – nuolat ieškančiam ir atrandančiam eterio žurnalistui –  bus įteikta gegužės 12-ąją  kauniečių šventės, skirtos Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, metu. 

Nuotraukose: Kauno rajono savivaldybės ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos bendradarbiavimo sutarties pasirašymo akimirkos. Savo parašais P.Babicko premijos skyrimą patvirtino meras Valerijos Makūnas ir pirmininkas Vidas Mačiulis. Bendradarbiavimo sutarčiai plojimais pritarė ir  rajono Tarybos nariai

LŽS narės Vilmos Kasperavičienės nuotr.

Panašūs straipsniai