“Info TV” : Keturios valandos žinių

Jūratė MARKELIŪNAITĖ, „Lietuvos žinios”

Keturios_valandos_ziniu_article_full_II.jpgLNK grupei priklausantis publicistikos kanalas „Info TV” vakar, kovo 5 dieną, pradėjo transliuoti keturių valandų trukmės žinių laidą „Info diena”. Tai pati ilgiausia iš visų šiuo metu esančių televizijų laidų. Darbo dienomis prasidėjusi 17 val. ji trunka iki 21 valandos. Laidą veda Rasa Tapinienė ir Deividas Jursevičius.

„Info TV” kanalo naujokas D.Jursevičius (iki šiol jis vedė tiesiogines žinių laidas „Lietuvos ryto TV” ir Lietuvos televizijoje, radijuje) atsakė į keletą laikraščio „Lietuvos žinios” klausimų.

– Informacinių laidų turi visos televizijos, ir ne po vieną. Kuo būsite kitokie, kuo patrauksite žiūrovų dėmesį?
– Išskirtiniai būsime jau vien tuo, kad mūsų tiesioginis eteris truks keturias valandas kiekvieną darbo dieną nuo 17 iki 21 val. Apskritai Lietuvoje tai bus pirma tokia ilga tiesioginė žinių laida. Kad paprasčiau būtų įsivaizduoti, kokia tai laida, galiu pasakyti, jog dėliosime naujienas panašiai kaip CNN.
– Kokią vietą, jūsų nuomone, informacinės laidos užima tarp visų kitų televizinių žanrų? Žinios ar pramogos žiūrovui svarbiau šiuo metu?
– Žvelgiant į populiariausių laidų dešimtukus, negalima būtų pasakyti, kad žinios yra pačios svarbiausios. Tačiau jų žmonės ir negali įvardyti svarbiausiomis laidomis vien dėl to, kad jos labai trumpos – 10-15 minučių. Žiūrovas neturi didelės alternatyvos. Visų kanalų žinių laidos labai panašios. „Info diena” išsiskirs iš jų. Iki šiol nieks tokios ilgos informacinės laidos nesiūlė. Tikimės rasti savo žiūrovą, kuris įvertins žinių, o ne vien pokalbių laidų, šokių, dainų konkursų teikiamą malonumą.
Apskritai, žinių žanrui, žinių pateikimo formoms Lietuvoje trūksta naujovių. Mes stengsimės pralaužti ledus ir būti kitokie.
– Galima tikėtis labai išsamių naujienų? Ne tik trumpų pranešimų, kaip iki šiol buvo įprasta visose kitose laidose?
– Žiūrovui siūlysime ne vien tos konkrečios dienos aktualijas. Bus ir iš anksto parengtų aktualių temų. Siūlysime reportažus, paskui apie tai diskutuosime su į studiją pakviestu pašnekovu, reportažo herojumi ar net žurnalistu, kuris rengė reportažą. Informaciją griebsime giliau, ne vien tik tos dienos temas.
– Kam teiksite pirmenybę – politikai, socialinėms temoms ar dar kam nors?
– Kategoriško dėliojimo nebus. Tai priklausys nuo dienos įvykių svarbos. Pavyzdžiui, FNTT skandalas trečią savaitę jau gal nebus toks įdomus, kaip buvo pirmomis dienomis, nors politine prasme tai ir svari žinia. Tačiau žmogui jau gal bus įdomiau, kada pagaliau ateis pavasaris, ar po šaltos žiemos bus remontuojami keliai. Mėginsime būti kuo arčiau žmogaus. Stengsimės, kad žinios būtų svarbios žmogui, o ne kokiai nors politinei partijai. Tai bus žinios paprastam Lietuvos gyventojui.
– Kažkada su kurso draugu Modestu Vaišnoru vedėte Lietuvos radijo laidą „Spaudos teatras”, „Akiračiai”. Laidos buvo uždarytos, jūs išvadinti eterio chuliganais.
– Nors „Spaudos teatro” reitingai augo, klausytojams patiko, laida gal prieš septynerius metus buvo uždaryta. Tuometinei LRT tarybai nepatiko mūsų žinių pateikimo pobūdis, stilius.
Per kitą laidą „Akiračiai” kalbėdami apie ateities politikus pavadinome juos ateities brazauskais ir užleidome dainą „Nušoviau Brazauską”. Laida iškart buvo uždaryta. Tuometinis kultūros ministras Vladimiras Prudnikovas laidą pavadino teroristine.
– Kadangi „Info dienos” vedėjas – buvęs eterio chuliganas, tad galima tikėtis, kad nauja laida nebus nuobodi?
– Tikrai taip. Tačiau per šią žinių laidą tikrai nesiruošiame elgtis chuliganiškai. Tos ankstesnės žinių laidos buvo visai kitokio žanro – info šou. Ir rėmai kitokie. Bet jei skandalų pasitaikys, tai pasitaikys. Nieks nuo jų nėra apdraustas.
– Surimtėjote ar tiesiog pamėgote kitokį žanrą?
– Man jau 30 metų. Negaliu būti nerimtas. Tada buvome jaunatviški, maksimalistai, manėme, kad pasaulį galima pakeisti pradėjus kad ir nuo mažų radijo laidų. Kaip matome dabar, pasaulis nepasikeitė, nors ir labai stengėmės…

Nuotraukoje: Žinių laidos „Info diena” vedėjai Rasa Tapinienė ir Deividas Jursevičius

                                                                                 LNK nuotr.

Panašūs straipsniai