Žurnalistai ne tik kitiems padeda, bet ir patys ginasi! Ir nori išsiaiškinti, ar tikrai vyras prašo iškelti bankroto bylą… savo žmonai?

Sos_II_a.jpgLygiai prieš 7 metus Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius,  viešoji įstaiga „Ketvirtoji valdžia“, Vido Minkevičiaus individuali įmonė ir UAB „Apskaitos etika“ pasirašė keturšalią sutartį. Pagal ją UAB „Apskaitos etika“ įsipareigojo atlikti žurnalistų valdomo namo, V.Putvinskio g.48, Kaune, gatvės laiptų ir terasos rekonstrukcijos darbus. Kadangi šalia Žurnalistų namų pastatyto didžiulio pastato savininkai nevykdė savo įsipareigojimo, 2009 metais prasidėjo tesimų maratonas. Pirmiausia byla buvo nagrinejama Kauno apylinkės, paskui Kauno apygardos teismuose. Temidė pilnai patenkino LŽS Kauno apskrities skyriaus bei všį „Ketvirtoji valdžia“ ieškinį ir įpareigojo atsakovus per mėnesį (iki 2012-ųjų vasario 12 dienos) natūra įvykdyti prievolę ir sumokėti visas teismo išlaidas.

„Apskaitos etika“, apie kurios reikalavimus, pradedant specializtų ekspertizėmis ir baigiant įrodymu, kad namas turi laiptus, būtų galima knygą parašyti, ne tik nevykdė teismo nutarties, bet ir ,galima teigti, pati sau pateikė…bankrotą. Gal Arnoldas Vankevičius, kuris buvo įvardijamas kaip bendrovės projekto vadovas, paprašė iškelti „Apskaitos etikai“, kurios direktorė yra Virginija Vankevičienė, bankrotą (vyras nori „subankrotinti“ žmoną?). Pareiškimą, pateiktą (2012 02 15) Kauno apygardos teismui, pasirašė advokatas, tikriausiai įgaliotas Austrijoje įregistruotos finansinių investicijų bendrovės TUUS Holding GmbH, kurios vienintelis įgaliotasis atstovas, jeigu tikėti austriška internetinės svetainės pateikiama informacija, yra tas pats … Arnoldas Vankevičius, kuris ir statė stiklinį monstrą

Vasario 21-ąją Kauno apygardos teismo teisėja Izolda Nėnienė pasirašė UAB „Apskaitos etika“ turto arešto aktą. Toliau bus paskirtas kreditorius ir paskelbtas bendrovei arba nepaskelbtas bankrotas. O gal paaiškės, kad tai tyčinis veiksmas, kad nereikėtų LŽS Kauno apskrities skyriui, viešajai įstaigai „Ketvirtajai valdžiai“ bei kitiems padaryti tai, kas priklauso? Kolegoms žurnalistams yra naujos gyvenimiškos temos. Pirmasis apie tai parašė „Kauno dienos“ žurnalistas, LŽS narys Arūnas Dambrauskas. ( Jo pateiktą publikaciją skaitykite mūsų svetainės „Komentaruose“).

Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešinys „Gelbėkite”

Panašūs straipsniai