“Žiniasklaidos anatomijoje” – Laisvės paženklinti…

Vidmantas VALIUŠAITIS, Žinių radijo laidos „Žiniasklaidos anatomija” redaktorius

valiusaitis II a_1.jpgPraėjusį savaitgalį Vilniuje vyko knygų mugė. Nors apie šį renginį jau rodė televizija, pranešinėjo radijas ir spauda, dėmesio įvykiui nebus per daug, jeigu ir „Žiniasklaidos anatomija“ atkreips į tai klausytojų dėmesį. Kadangi susidomėjimas Vilniaus knygų muge vis dėlto buvo didžiulis. Dalyvavau daugelyje knygų mugių anksčiau, tačiau nepamenu, kad su tokiu vargu būčiau turėjęs irtis pro žmonės Litekspo rūmuose, kaip tai buvo šiais metais. Kam teko buvoti – matė: nepaisant šlapdribos, žmonių buvo gausybė, rūbinėse nebuvo galima pasikabinti paltų, nes neužteko kabinamų vietų, o prie kai kurių leidyklų stendų žmonės vos galėjo prasilenkti.

 

Tai džiugus ženklas, vadinasi, žmonės vėl ima atsigręžti į knygą, į kultūrą, į dvasines žmogaus egzistencijos atramas, nes pastebi, kad vien materialinis gyvenimo paviršius neužpildo gyvenimo turinio. Viena dvasinės energijos versmių, nepriklausomybės dešimtmečiais išsiliejusių nepaprastai išraiškingais materialiais pavidalais, laisvės pojūtis. Sudėjus tą kūrybą į įspūdingą knygą, visa tai tampa žinia, kurią verta pristatyti galbūt ne tik „Žiniasklaidos anatomijoje“, bet ir daugelyje kitų visuomenių bei kultūros laidų įvairiose žiniasklaidos priemonėse. Turiu galvoje naujausią Rimanto Dichavičiaus knygą-albumą „Laisvės paženklinti“.

Apie tai – antradienį 10.05 val. „Žinių radijo“ pokalbių ir ginčų laidoje „Žiniasklaidos anatomija“. Laidoje dalyvauja knygos sudarytojas, fotomenininkas ir leidėjas Rimantas Dichavičius, Vilniaus dailės akademijos profesorius, tapytojas Giedrius Kazimierėnas ir dailininkas, dailės pedagogas ir meno kritikas Aloyzas Stasiulevičius. „Žiniasklaidos anatomija“ yra bendras „Žinių radijo“ ir Lietuvos žurnalistų sąjungos projektas. 

Nuotraukoje: Informacijos autorius, Žinių radijo laidos „Žiniasklaidos anatomija” redaktorius ir vedėjas, LŽS narys Vidmantas Valiušaitis


 

Panašūs straipsniai