Informacija žiniasklaidai. Šeimų krepšinio turnyras Kaune – buvusio žaidėjo ir komentatoriaus Petro Buzelio taurei laimėti

Linas KUNIGĖLIS, krepšinio komentatorius

buzelis_II.jpgDaugiau nei tris dešimtmečius Šeimų krepšinio turnyrus organizuojantis klaipėdietis Kazimieras Budrys plečia savo unikalios idėjos geografiją. Šeimų varžybos atkeliauja į Kauną. Lietuvos krepšinio sostinėje vasario 25-ąją, šeštadienį bus pirmą kartą surengtos buvusio ilgamečio „Žalgirio“ kapitono ir sporto komentatoriaus Petro Buzelio vardo taurės varžybos.

36 metus iš eilės šeimų krepšinio turnyrą rengiantis K.Budrys tikisi, kad varžybose Kaune apsilankys ir Krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis. Tiesa, pernai tokiose varžybose debiutavęs legendinis Lietuvos krepšininkas šį kartą aikštėje nesivaržys – krepšinį žaidžiantys jo sūnūs negali atvykti dėl mokslų Ispanijoje.

Dėl krepšininkų Lino Kleizos, Jono Valančiūno ir Kauno „Žalgirio“ įsteigtų prizų Ringaudų mokyklos krepšinio salėje vyksiančiose kovos varžysis Šliogerių, Pupių, Ambrazevičių bei Budrių šeimų komandos. Beje, dalyviai varžysis ne tik dėl prizų ir P.Buzelio taurės, tačiau ir dėl kelialapio į finalo varžybas, kurios tradiciškai vasarą bus rengiamos Klaipėdoje.

Daugelis vyresnės kartos krepšinio aistruolių P.Buzelį puikiai prisimena ne tik kaip dešimt metų rungtyniavusį „Žalgirio“ kapitoną, dukart tapusį SSRS pirmenybių bronzos medalių laimėtoją, tačiau ir kaip vieną geriausių visų laikų televizijos komentatorių.

buzelis_03_II.jpg

1978 metais P.Buzelis buvo išrinktas geriausiu televizijos komentoriumi Sovietų Sąjungoje ir pakviestas komentuoti krepšinį 1980 m. Maskvos olimpinėse žaidynėse. Deja, 1978 metais krepšinio salėje patyręs infarktą, Petras Buzelis netikėtai paliko visus artimuosius ir draugus, taip ir nespėjęs įgyvendinti daugelio savo ateities planų. Daugelis vyresnės kartos televizijos sporto komentatorių ir žurnalistų P.Buzelį iki šiol vadina savo mokytoju ir vienu iškiliausių šios srities asmenybių Lietuvoje.

Nuotraukose: Lietuvos radijo ir televizijos sporto komentatorius Petras Buzelis (1936-1978) televizijos studijoje (viršuje) ir Kauno sporto halėje

Panašūs straipsniai