PASVEIKINKIM VIENI KITUS ! Su Vasario 16-ąja – Lietuvos valstybės atkūrimo diena !

346_full_Xz3zffWc_height_II.jpg













Istorinė Prezidentūra Kaune kviečia dalyvauti šventinėje akcijoje „Pasveikinkim vieni kitus!“. Sukurkime naujas Vasario 16-osios (Lietuvos valstybės atkūrimo dienos) šventimo tradicijas. Pasveikinkime draugus, kolegas, kaimynus, bendradarbius, šeimos narius, kitus artimus žmones. Pasveikinkim iš širdies, parodydami, ką mums reiškia ši diena. O kadangi kiekvienai tradicijai reikia kažkur užgimti, tai tegul ji prasideda Istorinėje Prezidentūroje – vietoje, kur Vasario 16-oji per visą Pirmos Lietuvos Respublikos laikotarpį buvo švenčiama daugiau kaip 20 metų. Kviečiame visus rašyti, siųsti, nešti, vežti Vasario 16-osios sveikinimus į Istorinę Prezidentūrą Kaune (Vilniaus g. 33, LT-44290 Kaunas; el. paštas: info@istorineprezidentura.lt).

Sveikinimų formos gali būti įvairios. Rekomenduojame keletą formatų:

1. Tekstinis sveikinimas – dėmesys rašytinio žodžio jėgai ir paveikumui

2. Tekstinis ar grafinis sveikinimas su apipavidalinimu – dėmesys rašytinio žodžio ir/ar grafinio vaizdo dermei (visos atlikimo technikos priimtinos)

3. Garso sveikinimas – dėmesys žodžiui ar kitai garsinei sveikinimo formai (siųskite sveikinimus populiariais audio formatais, waw ar mp3)

4. Vaizdo sveikinimas – dėmesys vaizdo ir garso dermei (savo sveikinimus kelkite į YouTube ir mums atsiųskite nuorodą).

Ir tegul Vasario 16-ąją Istorinė Prezidentūra virsta sveikinimų sostine, kur kviečiame visus pasidalinti šventine nuotaika. Visą dieną, nuo 11 val. iki 16 val., čia vyks šventinis šurmulys: peržiūrėsime sveikinimus, pasidalinsime įspūdžiais, išrinksime įspūdingiausius ir originaliausius (Istorinėje Prezidentūroje sveikinimai bus eksponuojami iki kovo 1 d., o geriausieji iki Kovo 11-osios), apdovanosime jų autorius. Muziejaus lankytojai bus kviečiami aktyviai balsuoti už labiausiai patikusį sveikinimą kiekvienoje kategorijoje. Geriausių sveikinimų autoriams suvenyrus ir atminimo prizus įteiks projekto organizatoriai ir informaciniai partneriai – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, dienraštis „Kauno diena“, verslo, ekonomikos ir politikos žurnalas „IQ“, o Lietuvos radijas ir dienraštis „Kauno diena“ ketina paskelbti keletą originaliausių sveikinimų savo klausytojams ir skaitytojams.

Taip pat visi Istorinės Prezidentūros svečiai turės galimybę parašyti po sveikinimą ant atviruko su tarpukarinio Kauno vaizdais, apžiūrėti atnaujintą Prezidentų ekspoziciją, kuri pasipildė Prezidentės Dalios Grybauskaitės daiktais bei nauju Jonui Žemaičiui-Vytautui skirtu informaciniu stendu. Daugelį turėtų nustebinti ir sporto prizų paroda „Ir stok už garbę Lietuvos!“, kurioje kaip ant delno visi pagrindiniai Pirmosios Lietuvos Respublikos sportiniai pasiekimai – mūsų pasididžiavimo bei įkvėpimo simboliai.

Jeigu Jūs nežinote, kaip švęst šią šventę, jeigu ji Jums atrodo nutolusi per šviesmečius ir nebegelbėja jokie skambūs žodžiai apie Tėvynę, Laisvę, Nepriklausomybę – sustokit akimirką ir susimąstykit, ką asmeniškai kiekvienam Jūsų reiškia Vasario 16-oji. Pamirškit visas vadovėlines ir laikraštines skambias antraštes, suraskite asmeninį sąlytį ir pasidalinkit juo su kitais. Juk kiekvienas iš patirties žinome, kad jokia šventė nebus tikra, jei joje aktyviai nedalyvausime patys.

Mieli Lietuvos žmonės, sukurkime šventę sau ir brangiems žmonėms – pasveikinkim vieni kitus!

Projektą organizuoja Istorinė LR Prezidentūra Kaune kartu su Kauno miesto savivaldybės Kultūros bei Švietimo ir ugdymo skyriais. Projekto informaciniai partneriai – Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, dienraštis „Kauno diena“, verslo, ekonomikos ir politikos žurnalas „IQ“. 

Panašūs straipsniai