Dėmesio! Geriausių 2011 metų radijo ir televizijos laidų konkursas „Pragiedruliai”

LRTK inf.

Kurybingu_Naujuju_Metu_! II (a)_1.jpgLietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) kartu su Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondu šiais metais vėl skelbia tradicinį Geriausių laidų konkursą „Pragiedruliai“. Konkurse, kuris organizuojamas jau dešimtą kartą, bus renkamos geriausios praėjusiais, 2011-aisiais,  metais pirmą kartą transliuotos televizijos ir radijo kultūros laidos bei laidos vaikams. Iš viso bus išrinktos penkios geriausios laidos bei įsteigti specialieji prizai.

Pateiktas laidas vertins ir nugalėtojus nustatys LRTK suformuota 11 narių Vertinimo komisija: LRTK pirmininko pavaduotojas, aktorius Rimantas Bagdzevičius; LRTK narys, kino režisierius Gytis Lukšas; LRTK narys, Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis; LRTK administracijos direktorius Nerijus Maliukevičius; LRTK narys, teatro ir kino aktorius ir režisierius Algis Matulionis, LRTK pirmininkas, filologas Paulius Subačius; VU Žurnalistikos instituto direktorius Žygintas Pečiulis; žurnalistė Liudvika Pociūnienė; Katalikų radijo „Mažoji studija“ vyriausiasis redaktorius Julius Sasnauskas; Spaudos, radijo ir TV fondo programų koordinavimo vadovė Dalia Marija Valančiūtė; Lietuvos kabelinės televizijos asociacijos prezidentė Vaiva Žukienė.

Laidos bus vertinamos atsižvelgiant į jų profesionalumą, aktualumą, išliekamąją vertę, kūrybos tęstinumą bei kitus kriterijus. Konkurso nugalėtojai, kaip ir kasmet, bus apdovanoti prizais (premijomis). Kviečiame aktyviai dalyvauti televizijos ir radijo transliuotojus, laidų kūrėjus, nepriklausomus prodiuserius.

Asmenys, norintys dalyvauti konkurse, turi pateikti LRTK administracijai vienos laidos įrašą ir jos iki 90 sek. trukmės pristatymą (anonsą) bei lydraštį. Televizijos laidų įrašai pateikiami DVD standartu, o radijo laidų įrašai – CD diskuose. Ant disko, kaip ir lydraštyje, būtina nurodyti kūrinio pavadinimą,  trukmę, autoriaus (-ių) vardą (-us) ir pavardę (-es), kurioje televizijoje ar radijuje laida buvo transliuota. Taip pat nurodyti savo adresą, telefoną, faksą, el. pašto adresą.

Medžiagą reikia pateikti iki 2012 m. kovo 9 d. adresu Vytenio g. 6, LT-03113 Vilnius. Apie konkursą galite pasiteirauti telefonu (8 5) 2330 660, faksas (8 5) 2647 125, el. paštas lrtk@rtk.lt.

(Konkurso „Pragiedruliai” nuostatai  – mūsų svetainės „Komentaruose”)

Ryšių su visuomene ir užsieniu skyrius

Dailininko Vladimiro Beresniovo piešinys

Panašūs straipsniai