Kolega panevėžietis Valentinas Pečininas kviečia į fotografijų parodos atidarymą

Valent.foto II_1.jpgVasario 9-ąją, ketvirtadienį, 17 val. Lietuvos žurnalistų ir fotomenininkų sąjungų narys Valentinas Pečininas A galerijoje Panevėžyje ( Respublikos g. 33) atidaro personalinę fotografijų parodą „Saukų šeimos portretas“. Ekspozicijos pristatyme dalyvaus vilnietė menotyrininkė Kristina Stančienė.

Šarūnas Sauka – vienas keisčiausių, komplikuočiausių tapytojų Lietuvos dailininkų bendruomenėje, kurį nuolat lydi žodis „kitoks“. Tas pats postmodernizmas lietuviškame diskurse taip pat kol kas figūruoja kaip ‘kitoks’ – nelabai savas, kartu traukiantis ir bauginantis.

Šarūno Saukos „kitoniškumas” labai pastovus. Nuosekliai dirbdamas aliejinės tapybos technika, kruopščiai, centimetras po centimetro atrasdamas sodria spalva krešančią natūralistinę formą, su preciziška kantrybe materializuodamas haliucinacinį siužetą, Sauka pasimėgaudamas (ypač pasimėgaudamas savo kančia) eksploatuoja baimes ir suvokimo problemas, kankinančias ne vieną radikaliojo postmodernizmo adeptą.

Parodos_plakatas_II.JPGNomeda Saukienė ryžtasi apgyvendinti naujus personažus drobėje. Iki begalybės išraizgytų augalų tinkle galime atpažinti įvairias mūsų buityje ir netgi kaimiškoje kasdienybėje sutinkamas gėles. Fantazijos laisvė atsiveria ir pasiduoda gundantiems begalinės interpretacijos malonumams ir siekiams patirti originalaus kūrinio turinį.

Tikėkime, kad šaltą vasario dieną su fotografu, Lietuvos žurnalistų sąjungos Panevėžio skyriaus pirmininku Valentinu Pečininu prie „Saukų šeimos portreto“ bus visiems šilta, įdomu ir jauku.

 LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba sveikina panevėžietį kolegą su pirmąja, bet nepaskutine 2012 metais personaline fotografijų paroda. Linkime naujų ieškojimų ir atradimų. Išsamiau su Valentinu Pečininu galima susipažinti internetinėje svetainėje www.pecininas.lt

Panašūs straipsniai