Žurnalistų entuziazmas neblėsta: gėlės, ekslibrisai, filmas

smP19_4204r_II.jpgNors viduržemis dar neišsivadavo iš trumpųjų dienų gniaužto, saulė irgi retai kyšteli savo apsiblaususį veidą pro tankių debesų apklotą, žurnalistų senjorų klubo MES nariai tradicinėje sueigoje nenuobodžiavo. LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis gimtadienio proga pasveikino sukaktuvininkus, Senjorų klubo narius Povilą Antaną Kauną ir Juozą Ruzgą.

VM_3_II.jpgPo Ožiaragio ženklu, sausio 18-ąją, yra gimęs ir V. Mačiulis. Jam klubo nariai įteikė gėlių, o dailininkas karikatūristas Vladimiras Beresniovas padovanojo įspūdingą savos kūrybos ekslibrisą.

Dar neišblėsę LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos ataskaitinio ir rinkiminio susirinkimo įspūdžiai. Juolab, kad ir tų malonių įspūdžių – per akis. 

VM_Ex_Kamuolys02_II.jpgDar kartą buvo „perskaitytas“(perkratytas) pirmininko V. Mačiulio pranešimas, kurio dalykinį žodį (žinoma, ataskaitiniame susirinkime) lydėjo ir veiksmas – tarsi interpruoti inkliuzai: čia, žiūrėk, naujiems nariams įteikiami nario bilietai ar medaliai „Už nuopelnus žurnalistikai“ ( tai darė ataskaitiniame susirinkime dalyvavęs LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius), čia jau pagerbiamas 2011 metų žurnalistikos Riteris – juo tapo TV3 reporteris Kaune Tomas Jarusevičius.

VM_Ex_Plunksna04_II.jpgStebėta TV2 laida „Miesto kodas“, kurioje solidžios trukmės interviu V. Mačiulis kalbėjo apie Lietuvių rašytojų ir žurnalistų sąjungos įkūrimo 90-metį, šiandieninę narių pareigą ir atsakomybę, Kauno apskrities žurnalistų kasdienybę, į kurią gyvenimas nuolat įneša savitų spalvų ir niekada nebūna nuobodi.

VM_4_II.jpgVidas Mačiulis pateikė ir dar vieną malonią staigmeną – ką tik sukurtą dokumentinį filmą „Širdžių gelbėtojas – Karaliaus Artūro soste“ apie verslininką Vladimirą Romanovą, aktyviai rėmusį Škotijos futbolą. Vaizdų plastika, spalvų koloritas, racionalus žodis, veiksmo dinamika, siužeto posūkiai įtaigiai atskleidžia iškilaus verslininko paveikslą, pabrėžia mecenatystės idėją – kaip gyvybiškai svarbų reiškinį mūsų gyvenime.

Nuotraukoje: Publikacijos autorius, žurnalistikos senjorų klubo MES narys Juozas Kundrotas; Dailininko, LŽS nario, klubo MES pirmininko Vladimiro Beresniovo sukurti ekslibrisai, skirti V.Mačiuliui 

Panašūs straipsniai