Kauniečiai TV žiūrovai pralaimėjo. LRTK nepatenkino UAB „Pūkas" prašymo bei paskyrė įspėjimą UAB "Init"

Untitled-1 II a_1.jpg“Lietuvos radijo ir televizijos komisija svarstė UAB „Pūkas“ prašymą įpareigoti UAB „Init“ privalomai retransliuoti televizijos programą „Pūkas-TV“. Komisija, vadovaudamasi Transliavimo ir retransliavimo veiklos licencijavimo taisyklėmis bei atsižvelgdama į tai, kad didžiąją televizijos programos „Pūkas-TV“ dalį sudaro retransliuojama televizijos programa „TV1“, kurią UAB „Init“ jau retransliuoja ir kad UAB „Init“ abonentai turi galimybę matyti televizijos programą „Pūkas-TV“ 52-uoju antžeminės analoginės televizijos kanalu arba pasirinkę kitą abonentinės televizijos paslaugų teikėją, nusprendė jo netenkinti. Be to, vadovaudamasi Visuomenės informavimo įstatymo 48 str. 1 d. 6 ir 13 punktais, LRTK paskyrė įspėjimą UAB „Init“ už tai, kad bendrovė, nesikreipusi į Komisiją dėl licencijos sąlygų pakeitimo, kurį laiką neretransliavo televizijos programos „Pūkas-TV“ ir taip pažeidė savo licencijos Nr. K126 7 punkto sąlygas” – pranešė LRTK Ryšių su visuomene ir užsienio skyrius.

 

Šį LRTK sprendimą paprašėme pakomentuoti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narį, kaunietį Vidą Mačiulį:

– Pagal patvirtintą mūsų darbo reglamentą – visus svarstytus klausimus komentuoja tik Komisijos pirmininkas Paulius Subačius, todėl aš to nedarysiu, juo labiau, kad dėl dviejų Kauno UABų priimto sprendimo viskas aišku iš LRTK pranešimo spaudai. Tačiau mane, kaip kaunietį, nuliūdino tokia dviejų mūsų miesto vyrų “dvikova”. Pastaraisiais metais, tikriausiai ir anksčiau, nebuvo Lietuvoje panašaus programų rengėjų ir retransliuotojų “mūšio”. LRTK posėdyje dalyvavo ir gausus būrys “Pūkas TV” rėmėjų ar žiūrovų. Norinčius matyti kaunietišką televizijos programą, galima suprasti ir juos pateisinti. Ko negalima pasakyti apie UAB “Init” direktorių Paulių Živatkauską ir UAB “Pūkas” savininką Kęstutį Pūką. Jų ginčas dėl keliasdešimties ar kelių šimtų litų dėl programos retransliavimo persikėlė į LRTK, nors ji neturi teisės priversti tai daryti. Komisija nėra policija ar teismas, nors kažin ar ir šios teisėsaugos institucijos nustatytų, kodėl susipyko dvi pusės, kurios daug metų sėkmingai bendradarbiavo? Labiausiai gaila “Pūkas TV” žiūrovų, kuriems reikia padėti!

 

Mūsų svetainė siūlo Kauno masinės informacijos priemonėms atlikti žurnalistinį tyrimą, kodėl kilo “mūšis” tarp “Pūko” ir “Inito” ? Ir kodėl dėl to “atpirkimo ožiais” turi būti televizijos žiūrovai?

 

Laikraščio “Ūkininko patarėjas” dailininko Algimanto Snarskio piešinys

 

 

Panašūs straipsniai