DĖMESIO! JŪSŲ LAUKIA ŽURNALISTINĖS ETIKOS DISKUSIJŲ PLATFORMA

04-tribun_1.jpg2011-ųjų gruodžio 2-3 dienomis Vilniuje Lietuvos žurnalistų sąjunga, Lietuvos žurnalistų draugija, Lietuvos sporto žurnalistų federacija, Verslo žurnalistų klubas, Spaudos fotografų klubas, Lietuvos radijas ir televizija konferencijoje „Etika kaip žurnalistikos kokybės ir išlikimo galimybė“ diskutavo apie tai, ar pajėgsime patys įveikti neprofesionalumą, ar lauksime, kad šiame bare tvarką įves kažkas iš šalies. 

Konferencijos dalyviai priėmė rezoliuciją, jog būtina parengti naują profesinės etikos kodeksą, remiantis šiuo metu galiojančiu Žurnalistų ir leidėjų etikos kodeksu.

PRAŠOME DISKUTUOTI

Darbo grupė parengė projektą ir kviečia visas žiniasklaidos ir žurnalistines organizacijas įsijungti į Visuomenės informavimo priemonių etikos kodekso svarstymą. Visas mintis ir idėjas apie profesinės etikos normas pamėginome subendrinti ir suderinti, kad jau būtų kažkas apčiuopiamo konkrečioms diskusijoms. Dokumento projektas yra paskelbtas diskusijų platformoje http://etika.eforum.lt/index.php Prašome skaityti ir komentuoti. Ypač rašykite, jei ko neradote, kažkas svarbaus praleista.

Visuomenės informavimo priemonių etikos kodekso rengimo DARBO GRUPĖ:

Viktoras Trofimišinas LŽS ,Marytė Kontrimaitė LŽD ,Jūratė Ablačinskaitė LŽS, Ramunė Vlasenkienė LŽS, Viktoras Denisenko LŽS, Daiva Červokienė LŽS, Kristina Juraitė VDU, Vitalija Morkūnienė LŽS, Danutė Kurmilavičiūtė LŽS, Gintaras Nenartavičius LSŽF, Jolanta Mažylė LŽC, Ramutė Šimukauskaitė NRMLLA, Aurelija Vernickaitė VŽK, Andrius Romanovskis LRTA, Giedrė Balevičiūtė LRTA.

KOLEGOS, KAUNO APSKRITIES SKYRIAUS ŽURNALISTAI, būkite aktyvūs ir siūlykite savo pastabas. Adresas: http://etika.eforum.lt/index.php

Dailininko, LŽS nario Vladimiro Beresniovo piešinys „Žurnalistų tribūna”

Panašūs straipsniai