Žurnalisto ir rašytojo „ 9 užkimusios gerklės“ bei sausio pavasaris…

Pas_Bulak___II.jpgĮvykusiame Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus ataskaitiniame ir rinkiminiame susirinkime buvo surengtos žurnalistikos senjorų klubo MES pirmininko, dailininko Vladimiro Beresniovo karikatūrų ir LŽS narių išleistų knygų parodos. Šalia kitų puikavosi ir Vidmanto Elmiškio eilėraščiai „ 9 Užkimusios gerklės“. Tai „Kauko laiptų“ knygynėlio leidinys Nr.6.

„Naujojoje knygoje apie meilę ir mirtį, džiaugsmą ir liūdesį, dvasinę kančią ir fizinį skausmą poetas kalba asketiškai, be sentimentalių atsidūsėjimų. V. Elmiškiui artima kaimo žmogaus pasaulėjauta, atidus ir geranoriškas žvilgsnis į praėjusį, tačiau ne į prarastą laiką“, – rašoma anotacijoje.

Vidmantas Elmiškis – tai ilgametis Lietuvos žurnalistų ir rašytojų sąjungų narys Vidmantas Kiaušas (jo slapyvardis – gimtinės vardas). Sveikindami kolegą su nauja knyga, kurią išleisti padėjo Kauno miesto savivaldybė, linkime, kad naujų kūrybinių sumanymų neužgožtų jo naujos pareigos. Praėjusių metų rudenį Vidmantas Kiaušas-Elmiškis buvo išrinktas Kauno rašytojų sąjungos pirmininku ir tapo populiarios internetinės svetainės www.kamane.lt redaktoriumi. Rašytojui ir žurnalistui rūpi visos miesto kultūrinio gyvenimo problemos, apie kurias Vidmantas Kiaušas-Elmiškis ir kitų kūrybinių sąjungų atstovai kalbėjo Kauno meno kūrėjų asociacijos vadovų susitikime su miesto meru Andriumi Kupčinsku, vicemeru Vytautu Vasilenka, savivaldybės tarybos kultūros ir švietimo komisijos nariais.

Buvo įdomus ir reikalingas pokalbis. Ir ne tik apie pinigus, kurių kultūrai vis mažiau tenka, bet ir apie Kauno savivaldybės kultūros skyrių, kuris politikų sumanymu … „sukergiamas“. Nuo gegužės mėnesio Kaunas turės naują -Turizmo ir kultūros skyrių, kad svečiai savo pinigėliais, paliktais mieste prie Nemuno ir Neries, prisidėtų prie kauniečių kultūros…

Tegul biurokratišką sumanymą palydi Vidmanto Elmiškio „Sausio pavasaris“:

Eilėraštis – ne braškė,

Negaliu nuskinti ir švelniai

Ant pilvo savo mylimajai padėti.

Kaip gardžiai uoga kvepia!

Pasibučiavome prieš tūkstantį metų,

saldu – dabar. 

Panašūs straipsniai