Laikraštis ,,Ūkininko patarėjas“ – pripažintas naudingiausia žiniasklaidos priemone!

IMGA0257_II.JPGLietuvos žemės ūkio bendrovių asociacija (LŽŪBA) praėjusių metų lapkričio–gruodžio mėnesiais atliko žemės ūkio bendrovių vadovų ir specialistų apklausas. Vadovams buvo pateiktos anketos su 50-čia klausimų, specialistams – su 35. Asociacijos rezidiumas apibendrino apklausų rezultatus.

Vienas iš klausimų buvo „iš kokių leidinių papildote savo dalykines žinias?“. Šį kartą, kitaip nei ankstesniais metais (tokias apklausas asociacija atlieka kasmet nuo 2005 m.), buvo akcentuota ne apskritai informacijos dalykas, o dalykinių žinių gavimas iš leidinių (laikraščių, žurnalų, televizijos, radijo). Ir dar vienas skirtumas, kad šį kartą nebuvo pateiktas šaltinių sąrašas, o prašyta patiems įrašyti šaltinių (laikraščių, žurnalų, laidų) pavadinimus.

Net 76 proc. apklaustųjų nurodė, kad dalykines žinias papildo skaitydami „Ūkininko patarėją“, 45 proc. – žurnalą „Mano ūkis“. Kita – radijo laida „Gimtoji žemė“ (29 proc.), toliau – „Valstiečių laikraštis“ (21 proc.).

– Šiek tiek esu nustebęs, kad atsakymuose net nebuvo paminėti didieji dienraščiai, kuriuose spausdinama daug „paklodžių“ apie Europos Sąjungos nešamą laimę žemdirbiams ir kaimui. Tam skiriamos didelės lėšos, tačiau, kaip parodė apklausa, dalykinių žinių žmonėms neprideda, kaip kad ir tos didžiulės lentos, propaguojančios Europos Sąjungos paramą, – komentavo LŽŪBA prezidentas Jeronimas Kraujelis.

Asociacijos prezidiumas pritarė dalyvavimui kaip partnere – rėmėja Lietuvos žurnalistų sąjungos 2012 metais planuojamame surengti kūrybiniame konkurse žurnalistams, nušviečiantiems Lietuvos žemės ūkio aktualijas ir problemas. Prezidiumas nusiteikęs skirti premijas už rašinius, skleidžiančius esmines dalykines žinias.

LŽŪBA informacija

Panašūs straipsniai