Fotožurnalisto Evaldo Butkevičiaus parama – sergantiems Kauno vaikams

64680a__1__II_a.jpg












Dvidešimt antrą kartą Kauno Rotušėje buvo surengtas tradicinis – kalėdinis labdaros vakaras, globojamas miesto mero žmonos Jurgitos Kupčinskienės. Šį kartą surinktos lėšos buvo skirtos sunkiai sergantiems vaikams, kurie yra gydomi Kauno klinikose. Dar iki šventės pradžios buvo paaukota beveik 90 tūkstančių litų, o Rotušėje surengtame labdaros aukcione už kauniečių menininkų parduotus 15 kūrinius dar gauta beveik 25 tūkstančiai litų.

Pirmąkart labdaros aukcionui savo darbą pateikė Lietuvos fotomenininkų ir žurnalistų sąjungų narys Evaldas Butkevičius. Jo meninė nuotrauka „Dviese“ (iš ciklo „Daiktai ir jūra“) buvo nupirkta už 500 litų. Kolega, laikinai palikęs „Kauno dieną“ dėl sveikatos problemų, džiaugiasi, kad savo kūrybiniu darbu irgi prisidėjo prie sunkiai sergančių vaikų gydymo.

Atsisakęs nelengvo foto reporterio darbo, Evaldas Butkevičius savo kūrybines dienas dabar skiria fotografijų albumams „Kaunas amžių sandūroje“ ir apie senąją Vilijampolę bei joje buvusį getą. Tikėkime, kad ekonomiškai sunkiu metu šie albumai bus išleisti ir neužsigulės knygynuose, nes autorius jau yra pelnęs gerą vardą. Priminsime, kad LŽS nariui Evaldui Butkevičiui už fotografijų albumą „Prūsa“ (Ostpreusen) 2005 metais buvo įteikta garbinga Vinco Kudirkos žurnalistinė premija.

6504ce_II_a.jpg

Kalėdiniame labdaros baliuje dalyvavo ir daugiau Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narių. Tai „Kauno spaudos“ generalinė direktorė Elena Bakanauskienė, visada dosniai aukojanti kitiems, Lietuvo seimo narė Dalia Teišerskytė, „Kauno dienos“ žurnalistė Aušra Garnienė ir fotoreporteris Tomas Ragina, paruošę dienraščiui reportažą „Labdaros vakare gerumo netrūko“.


Nuotraukose: (viršuje) fotomenininkas ir fotožurnalistas Evaldas Butkevičius; (apačioje) „Kauno spaudos“ generalinė direktorė Elena Bakanauskienė ir Lietuvos seimo narė Dalia Teišerskytė

Tomo Raginos nuotr.

Panašūs straipsniai