Sveikiname. Kaunietė, "Nemuno" žurnalistė G.V.Petrošienė vėl išrinkta LŽD Centro valdybos pirmininke!

DSC08392__II.jpg













Tautinių bendrijų namuose Vilniuje įvyko prieš dvidešimt metų atkurtos Lietuvos žurnalistų draugijos suvažiavimas, kuriame ataskaitinius pranešimus padarė Centro valdybos pirmininkė Marytė Kontrimaitė, Kauno skyriaus pirmininkė Gražina Viktorija Petrošienė, Revizinės komisijos pirmininkė Vida Primakienė. Suvažiavimo dalyvius sveikino Lietuvos darbo federacija, kurios nare yra LŽD.

Suvažiavimas išrinko naują Lietuvos žurnalistų draugijos Centro valdybą, kurios pirmininke vėl tapo kaunietė, savaitraščio “Nemunas” vyr. redaktoriaus pavaduotoja Gražina Viktorija Petrošienė, vicepirmininkais – vilnietė Vaiva Žukienė ir kaunietis Kazys Požėra. Valdybos nariais išrinkti Tomas Čyvas, Marytė Kontrimaitė, Aras Lukšas, Aurelijus Noruševičius, Kazys Račkauskas, Antanas Seikalis.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdyba sveikina naują Lietuvos žurnalistų draugijos Centro valdybą, jos pirmininkę D.V.Petrošienę ir linki sėkmės trečiajame veiklos dešimtmetyje, taip pat naujo, vaisingo bendradarbiavimo su LŽS. Kodėl Lietuvos žurnalistų draugijos suvažiavimo nesveikino LŽS: nebuvo pakviesti ar atsisakė jame dalyvauti Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovai? Kas jau kas, o kolegos žurnalistai, kokioms visuomeninėms organizacijoms ar redakcijoms jie atstovautų, sprendžiant bendrus klausimus – visada turi dirbti ranka rankon. Ypač žurnalistikai, kaip ir visai šaliai, sunkiais laikais. Tiesa, kauniečiai LŽS ir LŽD nariai jau ne kartą įrodė, kad ir kasdienybės darbuose, ir švenčių metų jie gali būti drauge ir papildyti vieni kitus.

Perosiene_II.jpgLietuvos žurnalistų draugijos suvažiavimo dalyvė Sofija Sasnauskaitė internetinėje svetainėje www.lzdraugija.lt rašo, kad 1991-ųjų gegužės 21-ąją įvykusiame steigiamajame LŽD suvažiavime dalyvavo net 200 delegatų, o po dvidešimt metų jų beliko tik kelios dešimtys. “Ar taip stipriai Draugijos narius, ypač vilniečius, yra paveikusi ekonominė krizė, ar galingesnė – dvasinė?”- klausia kolegė S.Sasnauskaitė.

Įdomu, kiek Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narių 2012-ųjų sausio 7-ąją ateis į savo ataskaitinį ir rinkiminį susirinkimą? Sąrašuose – pusantro šimto LŽS narių, tačiau penkios dešimtys iš jų nėra sumokėję nario mokesčio, kiti išvažiavo gyventi ar dirbti kitur, treti apskritai paliko žurnalistiką. Tiesa, Žurnalistų sąjunga vien šiais metais papildė 10 kauniečių. Kiekvieno valia apsispręsti, ką aš duosiu LŽS ir ką man duoda Lietuvos žurnalistų sąjunga. Kaip ir Lietuvos žurnalistų draugija, kurios suvažiavimas įvyko gruodžio 10-ąją sostinėje.

Nuotraukose: Lietuvos žurnalistų draugijos suvažiavimo dalyviai; Kaunietė Gražina Viktorija Petrošienė, vėl išrinkta LŽD Centro valdybos pirmininke.

Panašūs straipsniai