Žurnalistas ir politologas Tomas Grigalevičius – Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams

Vidmantas Miškinis

Tomas_Grigalevicius__1__II.jpgKauno savivaldybėje sudarius naują daugumos koaliciją ir meru vėl tapus Andriui Kupčinskui, pasikeitė ir jį aptarnaujantys darbuotojai. Kauno mero patarėju viešiesiems ryšiams patvirtintas buvęs laikraščio bei internetinio portalo „15 min“ žurnalistas ir politologas Tomas Grigalevičius.

Gimęs ir augęs Marijampolėje, T. Grigalevičius Kaune, Vytauto Didžiojo universitete baigė politikos mokslus. Tai, tikriausiai, ir lėmė gabaus žurnalisto posūkį jo gyvenime. Teoriją reikės išbandyti praktikoje, gal net ir pasukti į politiką, nes gyvenimiškos patirties jau pakanka. Buvęs žurnalistas  žino, kas Kaune  yra blogai, o kas – gerai.

Daugiau kaip dvejus metus T.Grigalevičius dirbo „Pūko“ radijuje ir televizijoje, paskui ketverius metus, vieną mėnesį ir septynias dienas paskyrė „15 min“. Rašė įvairiomis temomis, nepamiršdamas ir krepšinio. Po „Žalgirio“ Eurolygos rungtynių Kaune jis treneriams ir žaidėjams  visada pateikdavo profesionalius klausimus. Vadinasi, pats moka gerai žaisti krepšinį, todėl su meru Andrium Kupčinsku ir kitais bendraminčiais suburs tikrai gerą komandą. Tačiau ar šie „krepšininkai“ nepradės spardyti futbolo kamuolį į …žurnalistų vartus! Užfiksuota pirmoji  ataka: masinės informacijos priemonių atstovams uždrausta dalyvauti Kauno savivaldybės tarybos kolegijos posėdžiuose. Kodėl? Apie tai „Komentarų“ skyriuje skaitykite T.Grigalevičiaus atsiųsta informacija.

Eurobasket_Panevezyje__1__II.JPGKai Lietuvoje ir Kaune išeina buvusios ir ateina naujos valdžios, kartu su jomis keičiasi ir žurnalistai – Savivaldybės merų patarėjai viešiesiems ryšiams. Pirmojoje kandencijoje Kauno mero Andriaus Kupčinsko „dešiniąja ranka“ buvo Dainoras Lukas, prieš tai dirbęs „Kauno dienoje“. Nors miesto meras vėl tas pats, bet šis žurnalistas – jau verslininkas, nesugrįžo… Meras Rimantas Mikaitis savo komandon buvo pakvietęs ir „Laikinosios sostinės“ žurnalistą Laimutį Genį, kuris, pasikeitus „miesto galvai“, irgi turėjo palikti naująjį postą. Gabus kolega  neliks be darbo, juo labiau, kad LŽS narys L.Genys yra ir renginių režisierius. Praėjusį šeštadienį Kaune  jis vėl surengė tradicinius „Lietuvos ponios“ rinkimus. Įdomius. Gražius.Reikalingus. Įdomu, kokie yra Kauno merų kriterijai, renkantis žurnalistus – savo patarėjus viešiesiems ryšiams? 

Nuotraukose: Žurnalistas ir politologas, Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius

                                              Nuotr. iš asmeninio albumo

Panašūs straipsniai