Mirė televizijos žurnalistė, kaunietė Edita Bakutytė

download (2) II_3.jpgKaune mirė žurnalistė Edita Bakutytė, buvusi „Lietuvos ryto” televizijos „Žinių” vedėja, praneša lrytas.lt.

Baigusi filologijos studijas, Edita šešerius metus dirbo „Lietuvos ryto“ komandoje žurnaliste ir žinių vedėja. Sužinojusi apie sunkią ligą, pastaruosius metus Edita praleido su artimaisiais. Liga nesutrukdė baigti tarptautinio verslo studijų.

Editai šį pavasarį sukako 30 metų.

Būdama antro kurso studente E.Bakutytė pradėjo dirbti Kauno regioninės televizijos laidoje „Knygų pasaulis”. Vėliau TV 5 kanale vedė naujienų laidas ir rengė reportažus. Po to pradėjo dirbti „Lietuvos ryto” televizijoje, vedė „Žinias”.

Praėjusiais metais, duodama interviu dienraščio „Lietuvos rytas“ priedui „TV antena“, laidų vedėja sakė, kad jai maloniausia pranešti žinias apie gyvūnus, jų atsivedamus jauniklius.

Ji pasakojo, kad gyvena Kaune, tad į darbą Vilniuje važiuoja autobusu. „Turiu vairuotojo pažymėjimą, tačiau nesijaučiu tokia gera vairuotoja, kad pavargusi po darbo galėčiau pati vairuoti tokiu melancholišku keliu. Nenoriu sukelti pavojaus sau ir kitiems vairuotojams“, – pasakojo mergina.

Laidų vedėja atviravo, kad jeigu nevestų naujienų laidų, ji vis tiek norėtų dirbti televizijoje. „Jei gyvenimas pasikeistų, norėčiau vesti naudingų patarimų laidą. Pavyzdžiui, apie netradicinę mediciną, kaip jaustis laimingiems, kaip pakeisti buitį, kad žmonių santykiai būtų geresni. Man patinka netradiciniai dalykai. Daug skaitau apie fengšui, vandens energetiką, apie tai, kaip mus veikia mintys ir emocijos“, – sakė E.Bakutytė. Ji taip pat pasakojo, kad be proto mėgsta skaityti knygas – jos kambarys pilnas įvairiausių knygų. Paklausta apie baimes ji sakė: „Labiausiai bijau dėl savo artimųjų – kad jiems nieko blogo nenutiktų. Taip pat – piktų žmonių”.

***

Velionės Editos Bakutytės palaikai pašarvoti  UAB „Užuojauta” šarvojimo salėje, Sąjungos a. 3. Karstas išnešamas 15 val. Laidotuvės Petrašiūnų kapinėse.

Panašūs straipsniai