Kodėl atsistatydino UAB „Diena Media News“ vyriausiasis redaktorius Remigijus Jurgelaitis?

P15_7091r_II_a.jpgLapkričio 22-ąją, antradienį bendrovės „Diena Media News“ valdybai atsistatydinimo iš užimamų pareigų pareiškimą, kuris buvo patenkintas, įteikė pusantrų metų laikraščių “Kauno diena”, “Vilniaus diena” ir “Klaipėda” bei portalų diena.lt, kaunodiena.lt ir kl.lt. vyriausiuoju redaktoriumi dirbęs Remigijus Jurgelaitis.

Tai nelauktas ir netikėtas Vilniaus universiteto, kuriame R.Jurgelaitis įgijo žurnalisto bei tarptautinių santykių ir diplomato spoecialybes, auklėtinio apsisprendimas. Juo labiau, kad ši veiklos sritis jam buvo labai gerai žinoma, nes apie penkerius metus jis dirbo “Kauno dienos” žurnalistu, sėkmingai  įgyvendindavo savo sumanymus.

Pastaraisiais metais kokybiškai  ėmė keistis “Kauno diena”. Gal dėl to, kad vyr. redaktorius į šią masinės informacijos priemonę sugrąžino savo noriu išėjusius arba “išprašytus” buvusius redakcijos žurnalistus, gerus plunksnos meistrus, o šio kolektyvo vairą patikėjo Jūratei Kuzmickaitei-Mališauskienei. Gerus pokyčius laikraščio puslapiuose turėjo pastebėti ir skaitytojai. Tikriausiai ir “Vilniaus diena” bei “Klaipėda” pasikeitė…

Gal nesutapo vyr. redaktoriaus Remigijaus Jurgelaičio ir spalio mėnesį bendrovės “Diena Media News”generaline direktore tapusios Jolantos Bastienės požiūris į žurnalistų darbą?

Gal buvusio kolegos reiklumas nepatiko kai kuriems redakcijos darbuotojams? Gal buvo atsisakyta vykdyti nurodymus “iš viršaus”? Tikriausiai kada nors sužinosime visas  savanoriško (arba priverstinio) atsistatydinimo priežastis.

„Pavyko suformuoti profesionalią redaktorių, žurnalistų komandą. Bendrovė auga pagal daugelį parametrų. Atėjo laikas susitelkti ties televizijos projektu“, – pasitraukimo priežastis DELFI įvardijo R. Jurgelaitis.

Nuotraukoje: Buvęs “Diena Media News” vyr. redaktorius Remigijus Jurgelaitis  (kairėje)  drauge su kolega, į “Kauno dieną” sugrįžusiu žurnalistu Arūnu Dambrausku,  2011-ųjų gegužę Spaudos šventėje „Vasaros olimpe” Kaune

Ričardo Šaknio nuotr.

Panašūs straipsniai