Būsimųjų žurnalistų rašinėliai. ŽVILGSNIS Į GYVENIMĄ “IŠ KITO ŠONO”

Vaidas Leliuga, moksleivis

mano_II.jpgSveiki, esu Vaidas Leliuga, kaunietis dešimtokas, trokštu kuo greičiau visa galva pasinerti į žurnalistiką, kuo daugiau išmokti ir įgyti patirties. Siunčiu šiokį tokį pamąstymą, laukiu pastabų.

***

Televizorius – daiktas, be kurio neįsivaizduojame savo gyvenimo. Naujienos, pasiekiančios mus kiekvieną dieną, įvairūs serialai, pramoginės bei gyvenimo būdo laidos… Tai mūsų gyvenimą padaro įvairiapusiškesnį, kažką naujo sužinome, nes pamatome, išgirstame. Tikrai, televizoriuje „telpa“ visas pasaulis.

Lietuviška televizija. Mes irgi turime visko: nuo realybės šou iki žinių, nuo sporto naujienų iki gyvenimo būdo laidų, nuo dokumentikos iki serialų ir taip toliau…

Šiandien norėčiau pažvelgti į vieną televizijos laidą „Gyvenimas yra gražus“. Tikriausiai dauguma jūsų yra matę šią programą, ir ne vieną kartą. Asmeniškai man ši laida viena įdomiausių, kurias galima išvysti lietuviškuose kanaluose. Išreikšiu savo nuomonę apie tai, ką galima išvysti, kai „Gyvenimas yra gražus“.

Juk kiekvienam smalsu, kaip gyvena Lietuvos garsenybės, o ką jau kalbėti apie pasaulio turtuolius… Būtent šioje laidoje galima išvysti tai, ko tikriausiai niekada nepamatysi, nes tai toli gražu mums neprieinamas ir nepasiekiamas tas milijonierių ar net milijardierių gyvenimas, mūsų „pop“ žvaigdžių pomėgiai ar paslaptys.

Kiekviena laida savaip įdomi, nes gali pamatyti skirtingus turtingųjų gyvenimus, su jų „nežmoniškais“ turtais. Pavyzdžiui, kalbama apie turtuolių jachtas. Įdomu, kiek galėtų kainuoti jachta, kuri priklauso pasaulinio garso asmenybei? Sužinojau, kad paskaičiuoti labai paprasta. Vidutiniškai vienas metras jachtos kainuoja… 1 milijoną JAV dolerių, nemažai tiesa? Taigi, jeigu jachta yra 100 metrų, jos kaina siekia 100 milijonų. Tačiau yra ir tokių jachtų, kurių ilgis gal 200 metrų. Kiek pinigų reikia išlaikyti tokiam „žaisliukui“?

Žiūrint tokias laidas, ir pats užsisvajoji. Apie prabangą. Tik nesakykit, kad neįdomu pamatyti, kaip kiti gyvena…

Panašūs straipsniai