Naudinga diskusija – bendra žurnalistinių organizacijų iniciatyva

Dainius RADZEVIČIUS, LŽS pirmininkas

20111105306__1__II.jpg

Lapkričio 5-ąją Vilniuje įvyko šalies žurnalistus vienijančių organizacijų diskusija “Žurnalistų etika ir savitvarkos: 15 metų veikiame ir kas toliau?“ Dalyvavo Lietuvos žurnalistų sąjungos ir Lietuvos žurnalistų draugijos nariai, taip pat kolegos iš Spaudos fotografų bei Verslo žurnalistų klubų , taip Lietuvos sporto žurnalistų federacijos atstovai.

Diskutavome apie tai, kas darytina pertvarkant Spaudos radijo ir televizijos rėmimo fondą, taip pat Žurnalsitų ir 20111105306__2__I.jpgleidėjų etikos komisiją. LŽS pirmininko pavaduotoja Audronė Nugaraitė pasidalijo mintimis apie Lietuvos kultūros ministerijos įkurtos specialios darbos grupės šiais klausimais veiklą,gautus pasiūlymus.

20111105316__1__II.jpgŠeštadieninės diskusijos metu nuspręsta ieškoti bendrų sprendimų, kurie būtų priimtini visai profesionaliai žurnalistų bendruomenei. Visos penkios žurnalistus vienijančios organizacijos artimiausiu metu įsipareigojo savo kolektyvuose aptarti visus klausimus, kurių sprendimas leistų iš esmės pagerinti Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos veiklą (sudėties atnaujinimas, finansvaimas ir kt.).

Gruodžio 2-3 dienomis F.Eberto fondo dėka Vilniuje rengiama bendrą konferenciją, kurios metu bus ieškoma būdų, kurie padėtų Lietuvos žurnalistams ir leidėjams išlikti ne tik kūrybingais, bet ir etiškais sudėtingu žiniasklaidai laikotarpiu. 

Panašūs straipsniai