Kauniečių žurnalistų vadas pradeda teisinę kovą su …interneto "komentatoriais !

Rasa KAUNAITĖ

Spauda___gyvate___1_II.jpgPortalas lrytas.lt spalio 19-ąją pateikė tokią publikaciją: „Krepšinio pasaulyje“ autorius V.Mačiulis sukūrė filmą apie V.Romanovo įdirbį Škotijos futbole. „Širdžių gelbėtojas – karaliaus Artūro soste. Vladimiras Romanovas: realybės dokumentika“ – taip pavadintas filmas apie Kauno verslininką V.Romanovą, kuris valdo Kauno „Žalgirį“ ir Edinburgo „Hearts“ futbolo klubą Škotijoje.

„Hearts“ lietuviškai reiškia „širdys“ – šis žodis neatsitiktinai atsirado pavadinime.

Filmo sumanytojas ir scenarijaus autorius yra žurnalistas Vidas Mačiulis – laidos „Krepšinio pasaulyje“ krikštatėvis ir veidas.

Pasak V.Mačiulio, mintis kurti filmą apie V.Romanovą kilo spontaniškai, kai jis pavasarį buvo pakviestas apsilankyti Edinburge.

„Man futbolas neįdomus, ypač lietuviškas. Bet Škotijoje savo akimis pamačiau, kad visi tie gandai, esą V.Romanovas Edinburge nekenčiamas, nes nustekeno „Hearts – visiška nesąmonė. Buvau klubo narių susirinkime – ten gal šimtas žmonių atsistoję plojo V.Romanovui. Juk jis į „Hearts“ per septynerius metus investavo apie 100 milijonų svarų sterlingų.“

Kuriant trijų serijų, kurių kiekviena trunka 25 minutes, filmą V.Mačiuliui talkino žurnalistas Augustinas Pakulis. Operatorius – Mindaugas Survila, režisierius – Kęstutis Bražiūnas.

„Edinburge mes lipome į kalną, kuris vadinamas Karaliaus Artūro sostu. Jo aukštis – apie 250 metrų. Lipti buvo tikrai sunku ir aš paklausiau V.Romanovo, kas sunkiau – valdyti „Hearts“ ar kopti į kalną? Jis atsakė, kad sunkiausia kovoti su futbolo mafija“, – kalbėjo V.Mačiulis.

Filmo kūrėjas kol kas nežino, kur ir kada bus parodyta odė apie V.Romanovo veiklą „Hearts“ kube.”

***

Šį informacija, kaip ir visos kitos publikacijos internetinėse svetainėse, sulaukė skaitytojų dėmesio. Didžioji dauguma komentatorių lieja savo “tulžį” ant filmo, kurio dar niekas nematė, autoriaus Vido Mačiulio (nors be jo dokumentinės juostos autoriai yra dar trys kūrybiniai darbuotojai) ir “Harts” bei “Žalgirio” savininko Vladimiro Romanovo.

LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos pirmininkas Vidas Mačiulis, 13 metų buvęs Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos nariu, pasiryžo savo pavyzdžiu paskatinti visus pradėti kovą su internautais, kurie niekina kitus, žeidžia žmogaus garbę ir orumą.

Istatymai II_1.jpg-Labai gerai, kad lrytas.lt skelbia kiekvieno komentatoriaus ID, todėl policijai yra lengviau nustatyti tuos, kurie nedorai elgiasi. Pirmiausiu noriu viešai pasklebti tokių komentatorių pavardes, – sako V.Mačiulis. – Daugelis kolegų dar prisimena, kaip 1996 metais pradėjau teisinę kovą su “Europos” laikraščio leidėjais ir laimėjau. Vy.redaktorius J.Banevičius ir redaktorius P.Gončaras buvo nuteisti realiu laisvės atėmimu. Tai buvo pamoka kitiems. Jeigu dabar aš vėl nerodysiu pavyzdžio, kad reikia išaiškinti nepraustaburnius, tai ko norėti iš kitų? Gal mano pasiryžimas visus įžeistus žmones įkvėps ieškoti tų komentatorių? Galvoju, kad ir Vladimiras Romanovas, pagaliau, turėtų kreiptis į teisėsaugos organus, nes nesiliaujama iš jo tyčiotis.

Kaip kauniečių žurnalistų vadui seksis išaiškinant piktadarius, informuosime mūsų svetainės skaitytojus. 

                                                                                              Dailininko Vladimiro Beresniovo piešiniai

Panašūs straipsniai