Žurnalistė Birutė Garbaravičienė paskirta SC Baltic Media leidinių grupės vadove

B.Garbaravičenė II_1.jpgRudenį į kitus kraštus išskrenda ne tik paukščiai…Spalio viduryje kolegė žurnalistė. LŽS narė Birutė Garbaravičienė paliko Istorinės Prezidentūros Kaune vadovės postą ir pradeda eiti naujas pareigas Vilniuje. Linkime kūrybingai ir aktyviai kolegėei, buvusiai LŽS tarybos ir Kauno apskrities skyriaus valdybos narei kuo didžiausios sėkmės atsakingose pareigose. Pateikiame mums atsiųstą Birutės Garbaravičienės atsisveikinimo laiškelį.

***

Gaila palikti mėgiamą ir įdomų darbą, bet vėl grįžtu į sritį, kurią, regis, išmanau geriausiaį – žiniasklaidą. Būsiu SC Baltic Media leidinių grupės vyr. redaktore, tiksliau visų šios grupės leidinių -IQ.The Economist, Intelligent Life(lietuvių, latvių,estų kalbomis), World In…, L’Oficiel, Top Gear (BBC) – redkolegijos pirmininke, leidybos direktore. Žinoma, kiekvienas leidinys atskirai turi savo vyr.redaktorius, todėl krūvis nebus nepakeliamai didelis.

Tikiuosi, kad mano sprendimas – teisingas. Ilgai svarsčiau prieš apsispręsdama, bet manau, kad dar vieną iššūkį verta priimti ir pabandyt įgyvendinti seną svajonę – kurti kokybiškesnę žiniasklaidą, bandant ne tik informuoti, bet ir analizuoti, pamėginti atsakyti į daugelį klausimų: kodėl? Jei pavyktų bent kiek kilstelėti „geltojojo bulvarinio drugio” krečiamos žiniasklaidos kartelę, būčiau labai laiminga. Juolab pačiai reikia priisimti atsakomybę. Artimiausiu metu paskelbsime ir savo leidinių Etikos kodeksą.

Per šešerius metus Istorinėje Prezidentūroje, regis, pavyko suburti darbščią ir kūrybingą komanadą, atverti šią ypatingą memorialinę vietą visuomenei. Išeinu ramia širdimi, kad ši vieta ir toliau bus prasmingu traukos centru. Noriu visiems padėkoti už dėmesį ir kolegišką pagalbą. Taip pat pasidžiaugti, kad net balkono (stogelio) remonto darbai po penkerių metų „odisėjos” jau prasidejo.

Tikiuosi, kad rasite galimybę aplankyti ir neseniai atidarytą parodą „Ir stok už garbę Lietuvos”, kuri dar veiks visus metus (išsamiau www.istorineprezidentura.lt).

Planuose esame numatę kitą parodą vadinamojoje ordinų salėje, kuri turėtų vadintis Moterys ir politika pirmosios Respublikos metais.

Mane Istorinėje Prezidentūroje Kaune pakeičia dabartinė administratorė Renata Mikalajūnaitė, taip pat sustiprino kolektyvą dar viena istorikė dr. Ingrida Jakubavičienė. Neabejoju, kad joms viskas gerai seksis ir buvusi prezidentūra visada bus atvira visuomenei.

Visiems linkiu gerų darbų ir ramaus rudens! Su pagarba – Birutė Garbaravičienė.

P.S. Mano el. pašto adresas: b.garbaraviciene@iq.lt arba bgarbaraviciene@yahoo.com

tel.nr.  8 698 02189.

Panašūs straipsniai