Rugsėjo 5-ąją kitokia “Kodėl?” , nes Rūta Janutienė žada šviesesnes laidas

Basket_ball__11__II.jpgPirmoji naujajame sezone Rūtos Grinevičiūtės pokalbių laida “Kodėl?” bus parodyta rugsėjo 5-ąją, pirmadienį 19.40 val. Šįkart laida skirta krepšiniui. Ne rungtynių rezultatams, kiek kainavo valstybei Europos krepšinio čempionato surengimas, o papastai, sunkiai žaidėjų kasdienybei, jų šeimų tvirtybei. Pokalbyje dalyvavo Europos čempionas Sergejus Jovaiša, taip pat jo jaunesnieji kolegos Eurelijus Žukauskas ir Jonas Mačiulis su savo žmonomis, taip pat Simo Jasaičio draugė Oksana Pikul. Drauge su jais į TV3 studiją buvo pakvietas ir ilgametis laidos “Krepšinio pasaulyje” autorius ir vedėjas Vidas Mačiulis.

Į aktualius, intriguojančius ir net provokuojančius laidos vedėjos R. Janutienės klausimus atsakinės garsiausi Lietuvos krepšinio pasaulio vyrai ir jų mylimosios.

 

Pasirodo, krepšininkas Simas Jasaitis ir jo širdies draugė Oksana Pikul jau palnuoja šeimą! Sumaniusi išbandyti, ar labiausiai žurnalistų linksniuojamos poros santykiai yra rimti, laidos vedėja paklausė: „Ar kalbate apie vaikus?“. Oksanos ir Simo atsakymas tiesiog sudrebino studiją: „Taip. Vienas norime berniuko, kitas – mergaitės, – neslėpė grupės „Olialia pupytės“ narė. – Simas būtų pirmasis krepšininkas, išėjęs tėvystės atostogų, nes aš dėl šeimos mesti karjeros neketinu“, – pridūrė mergina.

 

Tiesa, dažnai krepšininkų žmonos lieka savo vyrų šešėlyje. „Kartais pagalvodavau – kas turėtų atsitikti, kad jis nebežaistų?“ – prisipažino Eurelijaus Žukausko žmona Jolanta, kuri su aštuonių mėnesių sūnumi važiavo net į speiguotą Rusijos kraštą paskui savo vyrą.

 

„Jeigu žmona gali uždirbti tiek kiek vyras, tai ji gali eiti dirbti“, – samprotavo krepšininkas Jonas Mačiulis, tris mėnesius besigydantis traumą ir pripažįstantis, kad kartais, jam žiūrint, kaip lošia tautiečiai, norisi pašokus bėgti padėti: „Atrodo, kad be tavęs pasaulis sustos.“

 

„Mūsų laikais šeima visada buvo žemiau už krepšinį”, – teigė legendinis krepšininkas Sergejus Jovaiša. Jis atskleis, kaip į krepšinį įnikę vyrai net neįtardami pakliūna ne tik į „merginų-barakudų“, bet ir į „barakudų“ draugų pinkles.

 

O kaip krepšininkai atsipalaiduoja? „Kiek jiems ten reikia…“ – prisimins pripažintas žurnalistas Vidas Mačiulis, pasaulį išmaišęs su legendiniu „Žalgiriu“.

 

 „Laidoje „Kodėl?“ šį sezoną bus daug šviesiau, tiek dekoracijų, tiek temų, tiek pašnekovų požiūrių prasme. Tolsime nuo įmantrių politinių klausimų, sunkiai gvildenamų temų. Šį sezoną diskutuosime apie tai, kas yra aktualiausia žmonėms – apie tai, ką jie aptaria atėję į darbą, kas rūpi kiekvienam. „Kodėl?“ studijoje net atsiras vietos gyvai muzikai“, – intriguoja laidos vedėja žurnalistė Rūta Janutienė.

R. Janutienės kuriamoje laidoje „Paskutinė instancija“ – taip pat daug pokyčių. „Visų pirma naujajame sezone kiekviena laida bus iš dviejų dalių. Pirmoje – aktualios temos gvildenimas, antroje – žurnalistinis tyrimas. Keičiasi ir laidos stilistika – būsime ironiški, nesistengsime smerkti. Informaciją pateiksime trumpiau, aiškiau ir smagiau“, – žada laidos vedėja ir užsimena, kad laidos kūrybinės grupės pajėgos šį sezoną didės – prisijungs nauji profesionalai.

Dailininko ir žurnalisto Vladimiro Beresniovo piešinys „Krepšinis irgi religija”

Panašūs straipsniai