Trys milijonai sulaukė Eurokrepšinio! „Ryto garsai“ nežino, kas jį … rodys?!

Vidmantas Miškinis

2milijonai_II.jpgVilnius prie Baltojo tilto, Kaunas prie „Megos“, Šiauliai, Panevėžys, Klaipėda, Alytus prie sporto arenų – rugpjūčio 29-osios vakarą visiems lyg priminė neužmirštamus sąjūdžio laikus, kai didžiuosiuose šalies miestuose į mitingus susirinkdavo tūkstančiai tautiečių. Tačiau tokio fakto, kad visur tuo pačiu metu ateitų net 61000 krepšinio aistruolių ir 5 minutes mušinėtų oranžinį kamuolį, dar nebuvo ne tik Lietuvoje, Europoje, bet ir pasaulyje! Dėl to mažytės, daug kam net negirdėtos šalelės vardas tikriausiai bus įrašytas Gineso rekordų knygoje, nes prieš porą metų didžiulėje Lenkijoje net perpus mažiau aistruolių dalyvavo tokiame renginyje.

Tai puiki atrakcija, įspūdingas reginys, tačiau kažin ar bent vienas iš tūkstanties atsakytų, kas šios idėjos autorius, kas organizavo, pirko kamuolius ir t.t. Kodėl? Ogi dėl to, kad spaudos, radijo ir televizijos žurnalistai, matydami tik „paradinę“ pusę, nepasidomi arba sąmoningai nutyli apie tikruosius organizatorius, lyg jų nebūtų. Priežastis paprasta, dabar visos masinės informacijos priemonės baiminasi, kad dėl UAB ar Všį paskelbtų vardų bus apkaltinti neteisėta reklama. Kai lazda „perlenkiama“ – ji „lūžta“, o kolegos žurnalistai, atsitiktinai ar sąmoningai, tampa „aklais kačiukais“.

Lietuvos radijas vienoje „Ryto garsai“ laidoje surengė pokalbį telefonu su klausytojais, kurie jie stebės Europos vyrų krepšinio čempionatą: arenoje, kavinėje, namuose? Vienas radijo klausytojas iš provincijos virpan2iu balsu paklausė: „Pasakykite, kuri televizija rodys Lietuvos rinktinės rungtynes?“ Prie mikrofono sėdėję „Rytų garsų“ vedėjai Gabija Narušytė ir Vytautas Markevičius, tvirtai ir aiškiai atsakė: „Transliuos. Viena televizija, bet ne Lietuvos televizija. Lietuvos radijas transliuos. Jis yra Europos vyrų krepšinio čempionato, vykstančio mūsų šalyje, oficialus radijas!“. Štai kokį Lietuvos radijo „pasaulį turime savo namuose“ (perfrazavus mūsų nacionalinio transliuotojo šūkį).

Žurnalistai neatsitiktinai „pamiršo“ vienos televizijos vardą, nes TV3 yra LTV konkurentė, dar už jos reklamą siaurusevičiai, paleckiai ar litvaitienės „ant kilimėlio“ išsikvies! O gal ir nieko nesakytų, nes dabar vadai ir vadukai nėra naivūs ir baiminingi, kaip jų parankiniai, eterio pelytės? Pagaliau, juk  dar taip  toli nacionalinei televizijai iki TV3 (populiariausios Lietuvoje televizijos), kuri ne tik organizavo, bet ir kamuolį „Varė už Lietuvą“. „Trioškė”, kaip ją meiliai vadina daugelis žiūrovų, Europos čempionato išvakarėse iš šešių šalies miestų tiesiogiai gražiai transliavo ir trijų milijonų maldą „Mes už Lietuvą !“, o nuo rugpjūčio 31-osios iki rugsėjo 18-osios visai Europai rodys naujas, puikias mūsų valstybėje pastatytas sporto arenas ir jose vykstančius nepakartojamus net 24 krepšinio rinktinių spektaklius. Ačiū Tau už tai, TV3!

Laikraščio ” Ūkininko patarėjas” dailininko Algimanto Snarskio piešinys „Ant kalno mūrai, joja lietuviai!”

Panašūs straipsniai