Henrikas Vaitiekūnas: SANITARINIO TECHNIKO ŽŪTIS

9953ba99_II.jpg Šiaip jau visi čia aprašytieji atsitikimai yra atsitikę labai daug laiko televizorių žiūrinčiai mano konsultantei Garbanotąjai Buhalterei. Tačiau dabar turiu atskleisti, kad rašinio pabaiga bus lietuviškai tragiška, ir todėl situaciją švelninu : pranešu Jums, kad šiandienos mūsų herojus yra toks išgerti mėgstantis (beje, tik savaitgaliais) Sanitarinis Technikas.

Bet San.Technikas šeštadieniais ir sekmadieniais ne tik išgerti mėgsta : televizorių žiūrėti taip pat. Todėl ir pradedame pasakoti, kaip jam tai sekasi.

Aną ankstyvą šeštadienio rytą televizorių jis įsijungė 7 val. 30 minučių. Neslėpsim : tai buvo LNK. Ekrane sėdėjo graži moteris ir paaiškino jam, kad labai dažnai dėl sustirusių sprando raumenų tas sprandas pradeda nebepasiekti krūtinės. San. Technikui tai buvo neaišku ir nesuprantama. Be to, sustirimo priežasties toji moteriškė neatskleidė. Galbūt todėl ir tęsė toliau. Toliau ji papasakojo, kad dėl panašios priežąsties – Kernigo simptomo – keliant aukštyn vieną koją, būna, kai antroji nevalingai sulinksta per kelį. Bet tai gali būti ir Brudžinskio simptomas.

San. Technikui pasirodė, kad jam tinka abu simptomai. Todėl jis 11 val. 30 minučių persijungė kitą kanalą – LTV.

Jame taip pat sėdėjo simpatiška moteriškė. Ji paaiškino, kad raumenyse – sutrikus angliavandenių ir baltymų apykaitai – būna pažeidžiami vegetacinės nervų sistemos centrai, ir prasideda (arba gali prasidėti) lėtinė raumenų ir nervų sistemos liga – miopatija.

Mūsų herojus pastebimai susinervino ir 12 val. 05min. Perjungė kanalą : ėmė žiūrėti RTR. Ekrane sėdėjo graži moteris ir rusiškai jam aiškino, kad, sergant skrandžio ar dvylikapirštės žarnos opalige, arba šiaip – po riebaus maisto – kasos audiniai kartais patinsta ir gali pradėti nekrozuoti.

Ponui San.Technikui pasirodė, kad pirminius ligos simptomus jis jau jaučia. Ir nuėjo iki spintelės : įsipilti.

Kuomet kirminėlis buvo apramintas, mūsų herojus patikino save, kad sekmadienį gal būt jausis geriau.

Todėl sekmadienį 8 val. 50 min. jis įsijungė NTV kanalą.

Ekrane sėdėjo stora moteris ir rusiškai aiškino, kad jo amžiaus vyrams priešinėje liaukoje dažnai susidaro mazgelis, kuris ima metastazuoti. Tada šlapintis tampa skausminga.

Ir taip prasideda prostatos vėžys.

Mūsų rašinio herojui ne tik taurelės į ranką imti nebesinorėjo : toji ranka jau sunkiai benulaikė šaukštą. Tačiau nuotolinio valdymo pultą šiaip taip pasiekė : perjungė televizorių į BTV.

BTV ekrane sėdėjo nebejauna sulysusi moteriškė ir aiškino : jei skauda krūtinę, krečia šaltis ir atsiranda aiškių silpnumo pojūčių – Jums prasidėjo stafilokokinė intoksikacija.

  Panašu, kad prasidėjo… ,- sulemeno Sanitarinis Technikas.

Tačiau stipriai įsitempęs dar rado jėgų persijungti į gimtąją – į savo miesto televiziją.

Buvo sekmadienis. Ir artėjo pusiaudienis.

Gimtosios miesto televizijos ekrane sėdėjo ir vyras, ir moteris.

Ir abu jam aiškino, kad jei žmogus tampa jautriu, irzliu, jei pakinta kūno termoreguliacija, medžiagų apykaita, jei ima greičiau darbe pavargti ir jei staiga sumažėja kraujo krešėjimas, vadinasi (tai labiausia įtikinama) – prasidėjo menstruacijos.

-Atitinka ! Viskas atitinka ! – vos girdimu balsu sušnabždėjo žiūrovas San. Technikas. Ir numirė.

Garbanotoji Buhalterė nuo šiolei savaitgaliais televizorių žiūrės viena.

O jei ne viena – pranešime ir Jums apie tai.

Panašūs straipsniai