Sunaikintas ŽTSI tinklalapis, pavogtas el. paštas…

kolezas_II.jpg“2011 m. rugpjūčio 11 d. Žmogaus teisių stebėjimo institutas buvo užpultas: piktavališkai įsilaužta ir mėginta sunaikinti tinklapio turinį. Šiuo metu dedame visas pastangas tinklapiui atkurti. Mes tęsime savo darbą nepaisant jokių grasinančių veiksmų. Žmogaus teisių stebėjimo instituto komanda”.

Tokį pranešimą “baltame” tinklalapio puslapyje dabar skelbia ŽTSI. 2003 metais įkurto nevyriausybinio instituto darbuotojai, vadovaujami Henriko Mickevičiaus, net neabejoja, jog tai yra sąmoningas, piktavališkas veiksmas, kuriam buvo gerai pasiruošta, siekiant kuo ilgiau sutrikdyti ŽTSI tinklalapio darbą. Tai profesionalių įsilaužėlių darbas, nes iki šiol nenustatytas IP adresas, taip pat ir serveris, per kurį buvo jungtasi.

Ir mūsų svetainė www.kaunozurnalistai.lt trečiąkart nukenčia nuo piktavalių žmonių arba nepatikimos elektroninės technikos. Jau visas mėnuo, kai negalime naudotis el.paštu krepsiniopasaulyje@gmail.com, į kurį, tikriausiai, kasdien atkeliauja daug įvairių pranešimų.

Nežinoma, kurioje šalyje yra minėto el. pašto serveris, neaišku, kodėl susirašinėjant su anoniminiu atsakovu ir vykdant visus jo nurodymus, niekas nesikeičia. El.p. kiekvienąkart rašoma: “Jūsų įvestas naudotojo vardas arba slaptažodis yra neteisingas.”.

Gal kas žino, kaip susigrąžinti buvusį elektroninį paštą? Kai prieš metus tas pats atsitiko ir su el.p.” one.lt “, šio serverio savininkų atsakymas buvo trumpas, bet aišku “Jūsų paštas yra pavogtas”. Taigi, akivaizdu, bet neįtikėtina. Liūdniausia, kad dėl to skųstis nėra kur…

Dailininko Vladimiro Beresniovo piešinys

Panašūs straipsniai