„Ūkininko patarėjo“ redaktorius kaltinamas nušovęs gandrą

Diana KRAPAVICKAITĖ,

Gandras_II.jpgRomainių gatvės gyventojai laikraščio „Ūkininko patarėjas“ redaktorių Vytenį Neverdauską kaltina nušovus gandrą. Žmonės tikina matę, kaip redaktorius du kartus šovė į paukštį.

Pasak „Ūkininko patarėjo“ redaktoriaus kaimyno Henriko Valionio, šūviai nuaidėjo apie 8 val. Kaimynai pasakojo matę kaip V.Neverdauskas nusitaikė ir šovė į ant jo namo stogo įsitaisiusius gandrus.

Vieno šūvio nepakako. „Jis nubėgo antrą kartą užtaisyti šautuvą, o ta moteris, kuri čia apsigyveno po jo antrosios žmonos išėjimo, mėgino baidyti gandrus. Jis grįžo ir šovė dar kartą“, – įvykių seką dėstė kaimynas. Pasak jų, po antrojo šūvio, V.Neverdauskas dar kažką nuplovė nuo grindinio, sėdo su moterim į mašiną ir nuvažiavo.

Iš pradžių pensininkai nusiramino, nes gandras nuskrido ir nutūpė pievoje. Tačiau toliau niekur neskrido. Ne vienerius metus į gandralizdį grįžtančių gandrų laukiantys žmonės vis stebėjo jauniklį. Vienas iš suaugusių gandrų nusklendė šalia nutūpusio pievoje, tada pastarasis dar žengė kelis žingsnius ir sukniubo.

Kaimynai kreipėsi į Gyvūnų globėjų asociaciją. Pašautas jauniklis buvo atvežtas į asociacijos būstinę. Vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė pranešė, kad gandro išgelbėti nepavyko. Jam buvo pažeistas skrandis, inkstai, žarnynas. Chirurgas išėmė vieną kulką. Pasak L.Gėblikienės, greičiausiai šauta oriniu šautuvu.

V.Neverdauskas jam mestus kaltinimus vadina visiška nesąmone, o apie tai prabilusį kaimyną psichopatu. „Aš esu šaudęs į kregždžių lizdus, kad jos nedergtų ant namo sienų. Ar gali normalus žmogus šauti į gandrą?“ – retoriškai klausė „Ūkininko patarėjo redaktorius, aiškindamas, kad gandras rastas visai ne jo valdoje, o pievoje. „Tas paukštis galėjo atskristi iš bet kur. Orinius šautuvus taip pat daug kas turi. Bet tai dar nereiškia, kad aš nušoviau gandrą“, – gynėsi V.Neverdauskas.

Nuotraukoje: Gyvūnų globėjų asociacijos vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė pranešė, kad gandro išgelbėti nepavyko

                                                     Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Panašūs straipsniai