Keista žurnalisto mirtis pakvipo detektyvu

Zurnalistas_II.jpgJungtinę Karalystę purtantis žiniasklaidos skandalas pakrypo netikėta linkme. Pareigūnams radus vieno buvusio laikraščio „News of the World” žurnalisto kūną, spėliojama, ar ši mirtis – tik atsitiktinumas.

Abejonių 47 metų Seano Hoare’o mirtis sukėlė neatsitiktinai. Būtent jis buvo tas žmogus, kuris praėjusiais metais atgaivino kelis kartus jau prigesusį telefonų šnipinėjimo skandalą.

Duodamas interviu dienraščiui „The New York Times” šis žurnalistas apkaltino buvusį „News of the World” redaktorių Andy Coulsoną žinojus apie nusikalstamus leidinio veiklos metodus.

Apie A.Coulsono melą S.Hoare’as norėjo kalbėti ir toliau. Tačiau pirmadienį visas kalbas nutraukė mirtis – buvęs žurnalistas, svarbus liudytojas rastas negyvas savo namuose Votfordo miestelyje netoli Londono. Britų vaizduotę audrina keisti sutapimai, mat prieš mirtį S.Hoare’as neslėpė baimės dėl savo gyvybės.

Kalbėjo apie sąmokslą

S.Hoare’o kaimynas atskleidė, kad žurnalistas maždaug dvi savaites kone slėpėsi savo bute, kurio langų užuolaidos buvo nuolat užtrauktos. Tai buvo visai nebūdinga šiam žurnalistui.

Be to, mirusiojo kaimynystėje gyvenantis vyras teigė, kad S.Hoare’as jo prašė neišduoti, jog jis yra namuose.„Jis kalbėjo kažką apie vyriausybės žmones, kurie ateis jo pričiupti, – teigė kitas S.Hoare’o pažįstamas. – Seanas prašė: „Jeigu kas nors manęs teirausis, sakyk, kad manęs nėra namuose.”

Anot garsaus žurnalisto kaimyno, pasikeitė net S.Hoare’o išvaizda: jo veidas tapo kone geltonas, o pats buvęs „News of the World” žurnalistas esą daug gėrė ir nuolat aiškino, kiek daug turi ištverti jo draugė.

„Seanas buvo užsiminęs apie telefonų šnipinėjimą. Manau, ši tema jam kėlė didžiausią nerimą. Jis kalbėjo apie visokias sąmokslo teorijas”, – teigė kaimynas.

Atskleidė šnipinėjimo mastą

Iš „News of the World” 2005 metais atleistas S.Hoare’as iš tiesų nemažai prisidėjo prie to, kad anksčiau pritilęs skandalas dėl telefono pokalbių šnipinėjimo vėl atsinaujintų.

Žurnalistas pernai atskleidė, kad buvęs leidinio redaktorius A.Coulsonas, vėliau tapęs dabartinio šalies premjero Davido Camerono patarėju, žinojo apie neleistinus informacijos rinkimo metodus.

„Tai darė visi. Mes buvome šiek tiek per daug užliūliuoti savo turėtos galios. Niekas nebuvo nė priartėjęs prie mūsų sugavimo”, – pasakojo S.Hoare’as.

Praėjusią savaitę jis pareiškė, kad žurnalistai bendradarbiavo su policija ir už pinigus galėjo naudotis įmantriais mobiliųjų telefonų sekimo prietaisais.

S.Hoare’o pareiškimai buvo perduoti Skotland Jardui, tačiau policija nurodė, kad jis atsisakė oficialiai duoti parodymus.

Kalti tik svaigalai?

Pareigūnų teigimu, S.Hoare’o mirties aplinkybės kol kas nenustatytos.Vis dėlto pareigūnai kol kas nemano, kad ji įtartina.Policija jau užsiminė apie žurnalisto nusižudymo galimybę.Tačiau S.Hoare’o draugai ir kaimynai pareiškė, jog vyras atrodė esantis pernelyg gerai nusiteikęs, kad sau ką nors pasidarytų.

„Iš balkono jis dažnai šnekučiuodavosi su kitais namo gyventojais.Seanas buvo labai draugiškas”, – sakė S.Hoare’o kaimynė Nicky Dormer.Tiesa, taip pat įtariama, kad vyro mirties priežastis gali būti ir alkoholio ar narkotikų padauginimas.Ne paslaptis, kad žurnalistas seniai buvo priklausomas nuo svaigalų ir kvaišalų.Esą būtent dėl to jis buvo atleistas iš „News of the World”. 

(„The Guardian”, „Daily Mail”, LR)

Nuotraukoje: Žurnalistas S.Hoare’as prieš mirtį įžvelgė prieš jį rezgamą sąmokslą

                                                                                      AP nuotr.

 

Panašūs straipsniai