Tautiška giesmė – aplink pasaulį! Kur giedojote Jūs?

Aušra Kukelkaitė

Veliava II_1.jpgDžiaugiamės informacija, kuri jau pasiekė mus, Tautiškos giesmės aplink pasaulį iniciatyvinę grupę, apie tai, kur 2011-ųju liepos 6-ąją , 21 val. vietos laiku lietuviai giedojo savo valstybės himną.

Tautiška giesmė buvo buvo atlikta bent 32 pasaulio lietuvių bendruomenėse JAV, Brazilijoje, Airijoje, Belgijoje, Estijoje, Graikijoje, Islandijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Norvegijoje, Turkijoje, Olandijoje, Škotijoje, Švedijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jamaikoje, Vengrijoje, Vokietijoje, Naujojoje Zelandijoje, Rusijoje, Liuksemburge, Indijoje.

Gauta žinių, kad Lietuvoje žmonės būrėsi giedoti bent 90 viešų vietų, neskaitant kavinių ir restoranų, kurias Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija taip pat kvietė organizuoti Tautiškos giesmės giedojimą savo svečiams.

Šiemet prie iniciatyvos prisidėjo 3 didieji prekybos tinklai: IKI, Maxima, Rimi, kurie savo parduotuvėse transliavo audio ir vaizdo įrašus, kviečiančius savo pirkėjus giedoti Tautišką giesmę. Mobiliojo ryšio operatoriai Omnitel ir Bitė savo klientams siuntė trumpąsias SMS žinutes, kviečiančias giedoti Tautišką giesmę.

Lygiai 21 val. Tautišką giesmę savo eteryje transliavo televizija TV3, kurioje prieš pat himną į tautą kreipėsi jos Ekscelencija Prezidentė Dalia Grybauskaitė.Tautišką giesmę kvietė giedoti ir lygiai 21 val. ją transliavo Lietuvos radijas, M-1, Radiocentras. Giedoti tautišką giesmę skaitytojus kvietė naujienų portalai Delfi, Zebra, dienraštis Lietuvos rytas.

Visa tai pasiekė mus, Tautiškos giesmės aplink pasaulį iniciatyvinę grupę. Vadinasi, Tautiška giesmė aplink pasaulį – jau tikra mūsų tautos TRADICIJA! Valio! 

Labai kviečiame visus tautiečius pasidalinti informacija apie tai, kur giedojo Tautišką giesmę, taip pat vaizdo įrašais ir nuotraukomis svetainėje www.tautiškagiesme.lt (Facebook grupė) – tik taip pasieksime tą nepakartojamą jausmą, kad buvome visi kartu, ir sužinosime, koks šiemet realus iniciatyvos mastas.

 

Panašūs straipsniai