Vasarą M.Mikutavičius dalys žvejybai ir krepšiniui

Matas Miknevičius, TV diena

Mikut_II_a.jpg

Krepšinio karštinės pagautos Lietuvos televizijos vasaros pabaigoje prasidėsiančio Europos vyrų krepšinio čempionato nelauks ir jau netrukus pradės rodyti pirmąsias krepšinio manijai skirtas laidas.

Pirmoji pradės TV3 televizija, kurios eteryje jau nuo birželio 26 d. pasirodys laida „Oranžinė manija”. Lietuvos sportininkų ir krepšinio himnus sukūrusio Marijono Mikutavičiaus vedama laida bus skirta prisiminti, dėl ko krepšinis šalyje yra populiaresnis už politiką, religiją ir kaimyno daržą.

„Likusią vasarą – jau tik krepšinis!” – tokiu šūkiu M.Mikutavičius sveikins visus krepšinio gerbėjus. Vos baigęs vesti šokių projektą „Tu gali šokti” M.Mikutavičius iš vienos aikštelės persikels į kitą. Šį kartą – į krepšinio.

– Televizijoje kasmet vedate ne vieną įvairioms temoms skirtą pramoginę laidą, tačiau laidos apie krepšinį kol kas vesti neteko.

– Čia kaip pažiūrėsi. Vieną laidą su kompanija esu vedęs susijusią su krepšiniu. Tiesa, ji buvo skirta olimpinėms žaidynėms, ne vienai sporto šakai, tačiau krepšiniui laiko joje, savaime suprantama, buvo skiriama daugiausia. Vien krepšiniui skirtą laidą vesiu pirmą kartą.

– Ekrane šmėžuosite vienas ar su kitais vedėjais?

– Kiek žinau, visas laidas būsiu vienas. Laidelės bus neilgos, gal nė pusvalandžio netruks, tai ir vedėjų daugiau tikrai nereikia. Neužtektų laiko visiems.

– Iki čempionato dar toli. Apie ką bus ši laida?

– Mes nesistengsime daug dėmesio skirti rinktinės stovyklos aktualijoms ir panašiems dalykams. Suskaičiavome dešimt prieš tai vykusių Europos čempionatų, kuriuose dalyvavo Lietuvos rinktinė, ir apie juos parengėme reportažus. Tai tokia laida ir bus. Rodysim senus kadrus, kalbinsim didžiausias Lietuvos krepšinio žvaigždes, legendinius krepšininkus. Jie savo prisiminimus pasakos.

– Ar visas Lietuvos rinktinės rungtynes žiūrėsite? Gal komandą palaikysite arenoje?

– Norėčiau žiūrėti visas, bet dar bus matyti, ar išeis ir kiek laiko turėsiu. Planavau, kad kelerių rungtynių vyksiu pažiūrėti gyvai į areną.

– Jūs geriau žinomas kaip aistringas futbolo mėgėjas? Tikriausiai šiai sporto šakai skirtą laidą vestumėte kur kas mieliau?

– Jei Lietuvos futbolo rinktinė kada nors žais Europos čempionato finaliniame etape, aš būsiu pirmas, kuris pasisiūlys vesti tokią laidą. Tačiau bijau, kad tokios dienos galiu ir nesulaukti. O su krepšiniu viskas Lietuvoje daug paprasčiau.

– Kuri daina, „Trys milijonai” ar naujasis „Krepšinio himnas”, čempionate skambės dažniau?

– Na, čia jau sunku pasakyti… Atvirai, tai manau, kad dažniausiai skambės „Ant kalno mūrai”.

– Ar laidos filmavimai netrukdys žūklės sezonui?

– Jau pradėjo trukdyti. Tris laidas jau nufilmavome, tai jos žvejybai jau trukdė. Bet žvejybai darbas visada trukdo, visas gyvenimas trukdo žvejybai, nieko čia nepadarysi.

________________________________________

Žada praskleisti krepšinio užkulisius

M.Mikutavičiaus vedama laida „Oranžinė manija” eteryje sekmadienio vakarais pakeis žurnalistės Indrės Makaraitytės „Savaitės komentarus”. „Oranžinė manija” bus rodoma nuo 19 val.

TV3 žada, kad šios pusės valandos laidos siužetuose bus pristatyta Lietuvos krepšinio rinktinė, naujosios krepšinio arenos, žiūrovai bus supažindinami su pasiruošimu čempionatui, laidos kūrėjai primins istorinius Lietuvos krepšinio rinktinių pasirodymus, neįprastoje žaidėjams ir treneriams aplinkoje bus atskleistos iki šiol negirdėtos krepšinio užkulisių detalės.

Nuotraukoje: Dainininkas ir laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius, sukūręs nemirštančius „Tris milijonus”, dabar TV3 ruoš pasakojimus, skirtus artėjančiam Europos vyrų krepšinio čempionatui

                                                                           TV3 nuotr.

 

Panašūs straipsniai