BTV "atominiai" bandymai – po tylos uždanga

TVdiena

3_II.jpgTelevizijos užkulisiuose juokaujama, kad jei į „Sidabrinės gervės” apdovanojimus būtų įtraukta nominacija „TV Šiaurės Korėja”, laurai neabejotinai atitektų Baltijos televizijai (BTV).

Tylūs pokyčiai

Televizininkai šmaikštauja, esą visi jaučia, kad kažkas ten bruzda, kad nepriteklius kanalą kankina, tačiau kalbas apie bado šešėlį šis bando nuvyti kokia nors vieniša, bet spalvota eterio naujiena ir iliuzija, kad BTV turi galingų ginklų, kuriuos galbūt kada nors atskleis.

Tokie ir panašūs sąmojai lydi pastarųjų metų tylius ir paslaptingus BTV pokyčius: dar praėjusią vasarą maištą bandė kelti senokai algų negavę darbuotojai, diplomatiškai tarstelėję apie naujus iššūkius televiziją apleido keli laidų vedėjai, pasklidusias kalbas apie televizijos bankrotą palydėjo savininkės „Achemos grupės” finansinė injekcija – įmonei priklausančios BTV įstatinis kapitalas padidintas 1,3 mln. litų, 2010-ųjų pabaigą pažymėjo vadovų kaita – Romą Mironą pakeitė Audrius Lelkaitis, o kur dar kalbos apie kanalo pardavimą.

Gandai apie kanalo pardavimą

Kalbas kursto ir vėl besikeičiantys televizijos vadovai. Šią savaitę BTV generaliniu direktoriumi paskirtas buvęs TV3 programų direktorius Liutauras Elkimavičius, jis pakeitė šiame poste tik keletą mėnesių dirbusį A.Lelkaitį. O BTV valdybos nariu, atsakingu už plėtrą, paskirtas buvęs LNK kanalo, o vėliau koncerno „MG Baltic Media” vadovas Paulius Kovas, kuris 1992–1997 m. jau dirbo BTV ir tuomet buvo programų įsigijimo direktorius, prodiuseris.

„TV diena” primena, kad pastarąjį pusmetį TV užkulisiuose ne kartą šnabždėtasi apie LNK savininkės „MG Baltic” derybas su „Achemos grupe” dėl BTV pardavimo. Bet abu koncernai tokią informaciją kaskart kategoriškai neigė ir vadino gandais.

Dabar naujos P.Kovo, kurio talentai, užmojai ir darbo metodai gerai pažįstami „MG Baltic”, pareigos vėl kelia spėliones apie galbūt pasikeisiantį BTV savininką. Tačiau „Achemos grupė”, kaip tapo įprasta, šių kalbų kratosi. „Nėra jokių kalbų apie televizijos pardavimą. Reformos vykdomos tik tam, kad ji būtų pastatyta ant kojų”, – „TV dienai” sakė koncerno atstovė spaudai Virginija Dunauskienė. Belieka laukti tęsinio.

75_II.jpgUžmojis – konkurencija su TV3 ir LNK

Ankstesniojo BTV vadovo A.Lelkaičio pesimizmą, kad kanalui prisikelti trūko elementaraus dalyko – išteklių, keičia naujųjų vadovų optimistinės kalbos. Juodu tikina esantys pasiryžę televiziją ne tik reanimuoti, bet ir grąžinti į lygiavertę konkurencinę kovą su LNK ir TV3.

„Duosiu pavyzdį: 2000-aisiais, kai BTV savininkas dar buvo Kęstutis Makaitis ir jis metė gana didelius finansinius išteklius, kanalo reitingas buvo 18 proc. Potencijos yra. Juolab kad kitais metais pereiname į skaitmeninės televizijos platformą, kai visos televizijos transliuos ir siųs signalą vienodomis sąlygomis, o dabar vienų tinklas yra stipresnis, kitų – silpnesnis, vienas miestas mato geriau, kitas – blogiau. Po metų ir kelių mėnesių visų sąlygos bus vienodos ir varžysis jau ne techninės galimybės, o programa. Viskas yra įmanoma”, – viltimis su „TV diena” dalijosi P.Kovas.

Kokį BTV gelbėjimo planą turi, kokias reformas vykdys, kokią televizijos programos viziją turi, P.Kovas atskleisti nepanoro. Tai, pasak jo, yra trijų ateinančių mėnesių darbas, kurį žiūrovai galės įvertinti rudenį. Pasiruošimas rudens sezonui jau prasidėjo, o paklaustas, ko gali tikėtis eilinis TV žiūrovas, P.Kovas tik lakoniškai tarstelėjo, kad dabar pats laikas startuoti kitokiai televizijai ir kitokioms pramogoms, be verteiviškumo, smurto ir kraujo.

Nuotraukose: (viršuje) BTV direktorius Liutauras Elkimavičius, (apačioje) BTV valdybos narys Paulius Kovas

 

 

Panašūs straipsniai