A.Furmanavičienė nenori matyti „Akistatos“ eteryje

Asta KUZNECOVAITĖ, Diena.lt

Krivickas II_1.jpgLietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisija  TV3 televiziją pripažino profesinės etikos nesilaikanti žiniasklaidos priemone. TV3 daugiausia nemalonumų sulaukė dėl laidų „Kodėl“, „Akistata“ ir „Paskutinė instancija”. O nužudyto Kauno teisėjo Jono Furmanavičiaus mama Anelė Furmanavičienė su jos sūnų šmeižusia TV3 laida „Akistata“ kovoja teismuose.  Vilniaus apygardos teisme bandyta atversti bylą, kurioje A.Furmanavičienė kaltina bendrovę „Tele-3“ ir Kristupo Krivicko vadovaujamą „TV Pro Media“ garbės ir orumo pažeidimu bei reikalauja kompensacijos ir reikalauja atlyginti žalą.

Tačiau posėdis baigėsi, vos tik prasidėjęs. A.Furmanavičienės advokatas Nerijus Stukas pareiškė, jog jis buvo susitikęs su kitos pusės atstovais, todėl mato galimybę ginčą išspręsti be teisiamojo posėdžio. Tam, anot jo, reikėtų mažiausiai dviejų mėnesių pertraukos.

Šiam N.Stuko prašymui pritarė ir „Tele-3“ atstovaujantis advokatas Ričardas Užala bei „TV Pro Media“ atstovaujantis Andrius Pranckevičius. Kitas posėdis šioje byloje numatytas rugsėjo 29 d.

Po teismo posėdžio nekalbūs buvo abiejų konfliktuojančių šalių advokatai. N.Stukas tikino, jog negali kalbėti, nes neturi A.Furmanavičienės leidimo tai daryti, o „Tele-3“ ir „TV Pro Media“ atstovai teigė, jog kol kas anksti kažką kalbėti, nes galimybė susitaikyti apsvarstyta, tačiau kol kas nesutarta, kokia forma susitaikymas būtų įgyvendintas. „Gal „Akistata“ atsiprašytų J.Furmanavičiaus mamos viešai ir to užtektų, o gal ji pageidautų dar kažko kito,“ – portalui diena.lt aiškino televizijos ir laidos advokatai. Anot jų, susitaikymo idėja kilo abiems pusėms.

Delfi.lt duomenimis, A.Furmanavičienė teismo prašo 7 dienoms uždrausti televizijos TV3 transliacijas, o laidos „Akistata“ neberodyti 6 mėnesius. Iš televizijos ir laidos kūrėjų ji taip pat siekia prisiteisti 100 tūkst. ir 1 litą jai padarytai žalai atlyginti.

Kovoti su televizija užpernai spalio 5 d. nužudyto J.Furmanavičiaus mama ryžosi po kelių laidų „Akistatoje“, kuriose jos sūnus buvo išvadintas pedofilu tvirkinusiu Drąsiaus Kedžio dukrą. Įtariama, kad Kauno apygardos teismo teisėją nušovė D.Kedys.

Nuotraukoje: Žurnalistas, „TV Pro Media” vadovas Kristupas Krivickas

                                         Šarū9mo Mažeikos (BFL) nuotr.

Panašūs straipsniai