Kauno meno kūrėjų asociacijai ir toliau „diriguos“ rašytojas Petras Palilionis

Vidmantas MIŠKINIS

Palilionis_II.JPGGegužės 13-ąją įvyko Kauno meno kūrėjų asociacijos Tarybos ataskaitinis ir rinkiminis susirinkimas, kuriame pranešimą apie dvejų metų darbą padarė jos pirmininkas, rašytojas Petras Palilionis. KMKA – kolektyvinis kultūrinis derinys mieste – savo veiklą pradėjo lygiai prieš dešimt metų, kai Asociacija suvienijo Lietuvos architektų, dailininkų, fotomenininkų, kompozitorių, rašytojų, tautodailininkų, teatralų, žurnalistų sąjungų Kauno skyrius. Tokios organizacijos tuomet neturėjo nė vienas Lietuvos miestas. Ir po dešimtmečio tik laikinojoje sostinėje tebedirba meno kūrėjų asociacija, kuri jau paliko pėdsaką miesto gyvenime.

Tai Kauno menininkų namuose įvykusiame susirinkime akcentavo P. Palilionis, ne tik kūręs KMKA, bet ir nuo pirmos dienos jai vadovaujantis. Tarybos nariai vėl vienbalsiai išrinko rašytoją Petrą Palilionį dar vienai dvejų metų kadencijai. Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininko pavaduotoju patvirtintas fotomenininkas Aleksandras Macijauskas. Abu jie – aktyvūs visuomenininkai, sugebantys vienyti miesto kūrybines bendruomenes, ieškoti, surasti ir įgyvendinti naujus sumanymus.

LMKA iniciatyva Kauno savivaldybė geriausiems kūrybiniams darbuotojams skiria kasmetines premijas bei stipendijas. Jau keleri metai iš eilės Kauno meno kūrėjų asociacija Rotušėje pagerbia savo įsteigtos premijos laureatus, rengia kūrybinius vakarus ir susitikimus su miesto vadovais bei visuomenės atstovais.

Diskusijoje dėl Kauno meno kūrėjų asociacijos veiklos kalbėję Lietuvos dailininkų, fotomenininkų, rašytojų ir žurnalistų sąjungų Kauno skyrių vadovai Gintautas Vaitys, Gintaras Česonis, Viktoras Rudžianskas ir Vidas Mačiulis siūlė dar labiau ir kryptingiau skatinti KMKA veiklą, pastebėti ir įvertinti visas miesto kultūrinio gyvenimo aktualijas ir įvairiais klausimais viešai pareikšti savo nuomonę, aktyviau  šioje veikloje dalyvauti miesto teatralams, muzikams, tautodailininkams.

Nuotraukoje: Lietuvos rašytojų sąjungos narys, Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas Petras Palilionis, nuolatinis „Poezijos pavasario“ dalyvis, šios  literatūrinės šventės laureatas

 

 

 

Panašūs straipsniai