Fotožurnalistai, jūsų laukia PORTFOLIO KONKURSAS. Pateikite savo darbus

Viltė MIGONYTĖ, Fotogalerijos atstovė ryšiams su visuomene

Kaunas_Photo_STAR_competition_2011_LOGO_II.jpgŠiandien, kuomet kiekvieną minutæ spragteli milijonai fotoaparatų, festivalis KAUNAS PHOTO vis dar ieško talentingų fotografų – tų, kuriuos galėtume vadinti naujomis fotografijos žvaigždėmis. Įkvėpti pirmojo portfolio konkurso KAUNAS PHOTO STAR 2010 sėkmės, Mindaugas Kavaliauskas, festivalio KAUNAS PHOTO įkūrėjas bei vadovas, ir Gintaras Česonis, KAUNO FOTOGRAFIJOS GALERIJOS vadovas, skelbia antrąjį fotografijos portfolio konkursą  KAUNAS PHOTO STAR. Pernai 50 atrinktų konkurso finalistų dalyvavo Kaune vykusiose dviejų dienų peržiūrose, o jų darbus vertino 15 fotografijos ekspertų iš 9-ių šalių. KAUNAS PHOTO STAR nugalėtoju absoliučia ekspertų balsų dauguma išrinktas Eric LUSITO (Prancūzija) šiemet vėl grįžta į Kauną – į jo parodos „Po sienos griuvimo“ atidarymą KAUNO FOTOGRAFIJOS GALERIJOJE festivalio KAUNAS PHOTO 2011 atidarymo dieną – 2011-ųjų rugpjūčio 23-ąją. Po KAUNAS PHOTO STAR 2010 peržiūrų daugelis fotografų gavo pasiūlymus rengti parodas, bendradarbiauti su leidiniais, agentūromis.

Nuo 2004 metų Kaune kasmet organizuojamas fotomeno festivalis KAUNAS PHOTO – kylančių talentų ir premjerų festivalis, pradžios scena būsimoms šiuolaikinės fotografijos žvaigždėms. Būdamas Fotografijos festivalių sąjungos ir Festivals of Light organizacijos nariu, festivalis KAUNAS PHOTO yra platforma šiuolaikinės fotografinės kūrybos dialogui tarp Šiaurės ir Pietų, Rytų ir Vakarų.

 KAUNAS PHOTO STAR konkursas sugrįžta 2011-aisiais ir kviečia fotografus, nežiūrint jų amžiaus, tautybės, jų kūrybos temų ar stilių, teikti darbus konkursui. KAUNAS PHOTO STAR prasideda darbų teikimu atrankai. 60 atrinktų fotografų – finalistų – žengiaįantrąjį etapą ir dalyvauja portfolio peržiūrose, kuriose susitiks su 20-čia iškilių fotografijos kuratorių, leidėjų, agentų, muziejininkų iš Lietuvos ir kitų Europos šalių. Peržiūros vyks Kaune rugpjūčio 25-26 dienomis. Nugalėtojas bus pakviestas surengti personalinæ parodą KAUNO FOTOGRAFIJOS GALERIJOJE festivalio KAUNAS PHOTO 2012 metu.

Kauno fotografijos galerija yra įsikūrusi Kauno senamiesčio širdyje. Tai moderni, gerai įrengta 200 m2 ploto erdvė, po restauracijos atverta 2010 m. Galerija yra viena iš didžiausių ir svarbiausių parodų vietų Lietuvoje ir Baltijos šalyse, skirta fotografijai ir šiuolaikiniam menui. Po rekonstrukcijos 2010 m. galerijoje buvo rodytos Aleksandro Macijausko, Martino Parro, rusų modernistų ir kitos pasaulinės reikšmės fotografų parodos. Nežiūrint to, jaunų dar neatrastų talentų kūrybos rodymas yra tarp Kauno fotografijos galerijų prioritetų.

Panašūs straipsniai