Žurnalistas Vidas Beitnaras ir jo „Subliuškę anekdotai“…

Rasa KAUNAITĖ

Beitnaras_II.JPGPrieš porą metų kaunietis, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys narys Vidas Beitnaras, švęsdamas savo auksinį jubiliejų, sakė: „ kol kas rašau tik …stalčiui, nes išleisti publicistinę knygą – brangus užsiėmimas!“ Ir šiandien kolega tą patį gali patvirtinti, nors pats kitiems vis padeda redaguoti, išleisti ir platinti parašytas knygas.

O Vidas Beitnaras ir toliau rašo… sau! To įrodymas – įdomūs V.Beitnaro kelionės įspūdžiai po kaimynines šalis – „Subliuškę anekdotai“, atsiųsti mūsų svetainės „Kūrybos artelei“. Tai ne pirmieji ir ne paskutiniai kolegos rankraščiai, ištraukti iš stalčiaus…

Vilniaus universiteto žurnalistikos specialybės absolventas nuo 1984-ųjų iki 2004-ųjų buvo kūrybingas „Nemuno“ žurnalo studentų, sporto, aktualijų, publicistikos skyrių vedėjas, redaktorius. Dar 1992 metais Vidas Beitnaras išleido meilės romano „Mongoliškos glamonės“ pirmąją, o 1997-aisiais antrąją dalis. Kelionių po Vakarų Europą apybraižų knyga „Valkatos laiškai“ pasirodė 1996 metais.

Didelio skaitytojų susidomėjimo ir puikaus įvertinimo susilaukė 2006 metais išleista V. Beitnaro knyga „Debesys neturi namų“ apie Lietuvos ir išeivijos menininkus. Dar po poros metų pasirodė solidi prisiminimų knyga „Bėgimas ateitin“: atgimimo ir nusivylimo laikotarpių publicistika“, kurioje įdomiai pateikti 1988 -1999 metų įvykiai.

Gal „Subliuškę anegdotai“ irgi suguls į vieną knygą, kurios puslapius pirmieji gali perskaityti Kauno žurnalistų svetainės „Kūrybos artelės“ skaitytojai?

 Nuotraukoje: Kaunietis žurnalistas, LŽS narys Vidas Beitnaras, siūlantis susipažinti su jo „Subliuškusiais anekdotais“, nusifotografavo kelionėje…

 

 

 

Panašūs straipsniai