LŽS nario V.Beresniovo iniciatyva – Kauno karikatūristų paroda „Krepšinio išdaigos“

Aleksas DABULSKIS, rašytojas

Citv_ir_beres.JPGVėl pavasaris, vėl melagių diena, vėl kauniškių šaipokų sueiga. Ji tradicinė.Net dokumentais įmanoma paliudyti, kad sukaktuvinė, keturiasdešimtoji. O pirmoji karikatūrų paroda surengta 1971 metais jaunimo klube „Žilvinas“ (buvo toks Kauno senamiestyje), paskui dar ir „Santakos“ kino teatre.

Nuo kažkurios balandžio pirmosios apsistota Antano Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje („velnynėje”) Kaune. Kipšų ir šaipokų bendravimas irgi šiek tiek tradiciškas, pastebimas mūsų tautosakoje..

Šįmet iš anksto tartasi šmaikštauti aktualiausia tema – apie krepšinį. Lietuva užsimojo surengti Europos čempionatą. Visa tauta, ypač jos vyriškoji šaka, sujudo sukruto, pasitempė, nusiteikė. Visais kanalais kovingai skamba dainelė apie tris milijonus. Kai šitiek krepšinio Tankas_II.JPGišmanėlių, tai nestinga ir smagių, taiklių komentarų.

Parodai savo įžvalgų pateikė (vardijam abėcėlės seka):Rokas BERESNIOVAS (JAV); Vladimiras BERESNIOVAS; Andrius DELTUVA; Alvydas JONAITIS;Saulius MEDŽIONIS; Algirdas RADVILAVIČIUS; Auritas SIPAITIS (Vilnius);Vladimiras STEPANOVAS (Rusija, Novosibirskas);Laima ŠABŪNIENĖ;Edmundas UNGURAITIS; Marta VALAIKIENĖ.

 VLABERIZMAI * Nepataikęs į krepšį, kamuolio nekaltink * Klysta ne tik krepšininkas, bet ir teisėjas * Blogam teisėjui ir švilpukas trukdo * Vienas Alus.JPGkrepšininkas aikštelėje –  ne karys * Kai kam ir krepšinis religija * Svaigina ne tik alus, bet ir geras žaidimas *

Nuotraukoje: Jubiliejinės, keturiasdešimtosios Kauno karikatūrų parodos 2011 organizatorius, Lietuvos dailininkų ir žurnalistų sąjungų narys Vladimiras Beresniovas (Vlaberis) duoda interviu Sport1 reporteriui Linui Citvarui.

Edmundo Unguraičio piešinys  „Krepšinio tankas” (parodoje)

Rolando Vičio piešinys „Akyse kamuoliai – rankose alus ir…Lietuva” (parodoje)

Orange_ball__naujas__II.jpg

 

 

 

    

Algimanto Snarskio piešinys „Didysis krepšinis” eksponuojamas ne tik atidarytoje parodoje A.Žmuidzinavičiaus muziejuje, bet ir atsiųstas televizijos laidos „Krepšinio pasaulyje” konkursui „Krepšinio išdaigos”

Panašūs straipsniai