LŽS nariui Stasiui Dargiui, kitiems nusipelniusiems kauniečiams įteikti Santakos garbės ženklai ir burmistro J. Vileišio medaliai

Danutė MARCINKEVIČIENĖ, Tarybos sekretoriato vyriausioji specialistė

Dargis_II.JPG Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Rotušėje Kauno meras Andrius Kupčinskas miestui nusipelniusiems asmenims įteikė Santakos garbės ženklus ir Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvarinius medalius.

 Kaune jau tapo tradicija, kad prieš valstybės šventes pagerbiami miestui nusipelnę asmenys. Apdovanojimai įteikiami Vasario 16-osios, Kovo 11-osios ir Liepos 6-osios – Lietuvos valstybės (Mindaugo karūnavimo) dienų proga.

 „Pirmiausiai noriu perduoti nuoširdžius sveikinimus nuo profesoriaus Vytauto Landsbergio. Jis siunčia sveikinimus ir linki, kad kauniečiai išlaikytų laisvės siekimo ir patriotizmo dvasią, būdingą Kaunui. Sveikinu visus Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga. Linkiu, kad laisvės siekis, gimęs Sąjūdžio metais, amžinai išliktų visų mūsų širdyse. Nepraraskime vilties, dirbkime Lietuvai, kurkime gražesnę jos ateitį. Dažnai mes idealizuojame Žalgirio mūšį, Vasario 16-ąją, o Kovo 11-ąją susiejame su problemomis. Sunkumų visada buvo, svarbu, kad mes neprarastume vilties, kad Kovo 11-osios dvasia visada pleventų mūsų širdyse ir kviestų gražiems darbams. Man labai malonu šią iškilią dieną pasveikinti ir įteikti Santakos garbės ženklus bei Jono Vileišio medalius asmenims, kurie savo darbais nusipelnė Kaunui”,. – kalbėjo meras Andrius Kupčinskas.

DSCN5625_II.JPG„Kiekvienas valstybės šventės minėjimas leidžia pažvelgti į tai, kas jau įvykę ir tapę istorija. Visa tai turi uždegti mus gražioms įžvalgoms ir darbams, kad Tėvynė išliktų amžiams, kad ji gražėtų. Galima drąsiai sakyti, kad Kovo 11-oji – drąsių žmonių dvasios išraiška. Visi troškome laisvės su ašaromis akyse ir su ryžtu širdyse. Lietuva, atkūrus Nepriklausomybę, tapo žinoma visame pasaulyje. Gaila, kad mūsų šalyje dar tiek daug neapykantos, susiskaldymo, bet turėkime vilties. Sveikinu visus šventės proga. Telaimina jus Aukščiausiasis”, – kalbėjo prelatas Vytautas Vaičiūnas.

Antrojo ir trečiojo laipsnių Santakos garbės ženklai buvo įteikti vienuolikai kauniečių. Santakos garbės ženklu adovanotas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus narys, buvęs ilgametis Lietuvos televizijos operatorius Stasys Dargis. Apdovanotasis sakė, kad pirmąkart tokioje šventėje jis yra be vaizdo kameros ir yra apdovanotas. Tai neįprastas, jaudinantis jausmas… S.Dargis padėkojo jį atėjusiems pasveikinti LŽS Kauno apskrities skyriaus ir žurnalistikos senjorų klubo MES, Aleksoto seniūnijos ir Lietuvos aviacijos muziejaus atstovams.

Ryškų pėdsaką savo kūrybine veikla  Stasys Dargis paliko ne tik miesto, bet ir visos Lietuvos gyvenime. Ypač pastaraisiais metais. Drauge su scenaristu Jonu Čepu sukūrė brandžius dokumentinius filmus apie lietuvius lakūnus, nugalėjusius Atlanto vandenyną. Nepriklausomybės atkūrimo 21-ųjų metinių proga Lietuvos aviacijos muziejaus vyriausiajam muziejininkui J.Čepui buvo įteiktas Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvarinis medalis.

Nuotraukose: Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas trečiojo laipsnio Santakos garbės ženklą įteikė Lietuvos žurnalistų sąjungos nariui, operatoriui Stasiui Dargiui

                                                          Vladimiro Beresniovo ir Jono Ivaškevičiaus nuotr.

Panašūs straipsniai