Viktor Denisenko. “Spėti pabėgti iš Rusijos: žurnalistai ir autoritarizmas”

kniga_ii.jpgSpėti pabėgti iš Rusijos: žurnalistai ir autoritarizmas“ yra publicistinio pobūdžio knyga, pasakojanti skirtingų dėl politinių motyvų Rusiją palikusių arba tiesiog iš jos išvarytų žurnalistų istorijas. Knygoje analizuojama, kaip autoritarinė valdymo sistema veikia žurnalistų darbą, kokiu būdu yra varžoma žodžio ir spaudos laisvė. Parodomi tragiški pasipriešinusių sistemai žurnalistų likimai. Kalbama apie spaudos ir žodžio laisvę kaip apie esminę demokratinės visuomenės vertybę.

Noriu pakvieti pasidžiaugti kartu su manimi. Pagaliau pasirodė mano knyga „Spėti pabėgti iš Rusijos: žurnalistai ir autoritarizmas“ (tiesą, tik elektroniniu pavidalu, bet taip gal ir geriau – miškas man padėkos).

 Knygą galima nemokamai parsisiųsti iš Skaitykle.lt sistemos (http://www.skaitykle.lt/e-knygos/atsiminimai-biografijos-publicistika/speti-pabegti-is-rusijos-zurnalistai-ir/). Perskaityti ją galima pasinaudojus specialiu elektroninių knygų skaitymo prietaisu – skaitykle, arba kompiuteriu, įdiegus į jį „Adobe Digital Editon“ programą (http://www.adobe.com/products/digitaleditions/).

„Spėti pabėgti iš Rusijos: žurnalistai ir autoritarizmas“ yra publicistinio pobūdžio knyga, pasakojanti skirtingų dėl politinių motyvų Rusiją palikusių arba tiesiog iš jos išvarytų žurnalistų istorijas.

Knygoje analizuojama, kaip autoritarinė valdymo sistema veikia žurnalistų darbą, kokiu būdu yra varžoma žodžio ir spaudos laisvė. Parodomi tragiški pasipriešinusių sistemai žurnalistų likimai. Kalbama apie spaudos ir žodžio laisvę kaip apie esminę demokratinės visuomenės vertybę. Ypatinga padėka kolegai Linui Senkui, padėjusiam knygą suredaguoti.  Pagarbiai, Viktor Denisenko

dAINUOJA_ii.jpgLietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus valdyba sveikina kolegą, LŽS Vilniaus skyriaus pirmininkės pavaduotoją Viktorą Denisenko su naująja knyga „Spėti pabėgti iš Rusijos”.

Nuotraukoje: Žurnalistas ir bardas V. Denisenko dainuoja Kauno Rotušėje, kur vyko  šventė, skirta LŽS įkūrimo 90-mečiui  

                                                                         Ričardo Šaknio nuotr.

 

Panašūs straipsniai