Su komercinėmis televizijomis R.Maskoliūnas kovos kokybe

Ieva STANYTĖ, „TV diena”

Maskoliunas II_1.jpgLTV programų direktoriaus kėdę užėmęs Rolandas Maskoliūnas, žiūrovams pažįstamas iš mokslo populiarinimo, kino naujienų laidų ir TV viktorinų, užsibrėžė misiją žiūrovus pritraukti kokybiška produkcija.

„Neslėpsiu – esu gana laisvo grafiko žmogus, todėl toks įtemptas naujo darbo grafikas man yra šioks toks stresas. Kita vertus, tikrai matau galimybių šį tą pagerinti televizijoje. Jeigu man pavyks tai padaryti, bus labai smagu, o kiek laiko tam prireiks, pasakyti labai sunku. Gal po metų pajausiu, kad man reikia daugiau laisvės. Be to, yra puiki komanda, jei ji gerai dirba, tai daugiau laisvės turi ir vadovas”, – „TV dienai” kalbėjo R.Maskoliūnas.

– Žiūrovai jus pažinojo kaip laidų vedėją. Ar posūkis jūsų karjeroje reikš, kad eteryje jūsų daugiau nebematysime?

– Kadangi esu pasirašęs sutartį dėl laidos „Gamtos kodas”, tai ją vesiu iki pabaigos. O daugiau, bent kol būsiu LTV programų direktoriumi, laidų nebevesiu.

– Kaip keisis LTV programa? Ar atsiras naujų laidų? Gal kai kurias senąsias naikinsite?

– Žiūrovus bandysime patraukti kokybiška ir įvairia produkcija. Visada naują sezoną norisi atsinaujinti, tam ir skelbiami konkursai, per kuriuos atrandama daug įdomių idėjų. Atsižvelgiant į žiūrovų pageidavimus, bus pokyčių filmų, serialų kategorijose, atsiras daugiau dokumentikos. Tačiau visa tai dar derinama. Ar naikinsime laidas, dar negaliu pasakyti, nes reikia atsižvelgti į reitingus ir autorių norus, taip pat tarsimės su prodiuseriais. „Triumfo arkos” likimą spręsime taip pat truputį vėliau, pavasarį. Nuo kovo planuojama parodyti naujas „Giminių” serijas.

– Kuo džiuginsite kino gurmanus?

– Kadangi žiema niūroka ir šalta, norim pakelti mūsų žiūrovų nuotaiką vasarį per LTV programą sekmadieniais rodydami komedijas, vasaris bus komedijų mėnuo. Nuo kovo, kadangi kinuose prasideda „Kino pavasaris”, norime parodyti kino festivalių perlus. Cikle, truksiančiame du tris mėnesius, rodysime gana naujus įvairių pasaulio šalių tituluotus filmus, tokius kaip „Pono Lazaresku mirtis”, „Kontrolė”.

– Ar atsiras naujų veidų?

– Šiek tiek atsinaujins laida „Mūsų dienos kaip šventė”, bet tebūnie tai dar paslaptis.

– Tikite, kad LTV gali būti populiaresnė už komercines televizijas? Ko trūksta, kad ji tokia būtų?

– Vargu ar LTV gali būti populiaresnė už komercines televizijas. Priežastis paprasta – didžioji dalis žmonių mėgsta pramogas, lengvesnio turinio arba bulvarinį atspalvį turinčias laidas, o LTV, kaip ir kitos pasaulio visuomeninės televizijos, negali eiti tokiu keliu. Tačiau mes galime gana sėkmingai konkuruoti, siūlydami kokybiškų laidų, geros dokumentikos, gerų publicistikos laidų ir kino filmų. Manau, kad šiuo metu trūksta pramoginių, jaunimo laidų.

Kokias laidas pats žiūrite?

– Žinias. Filmus pasižiūriu dar prieš tai, kai jie pasiekia žiūrovus. Žinoma, turiu žiūrėti kuo daugiau laidų, nes tokia jau programų direktoriaus pareiga: žiūrėti, vertinti ir tartis su prodiuseriais bei laidų autoriais, kas gerai, ką dar reikėtų pataisyti.

Dosjė

1962 m. gimęs R.Maskoliūnas – biologijos mokslų daktaras, per kelis dešimtmečius savo mokslines žinias pritaikė ne tik dirbdamas dėstytoju Kauno medicinos universitete (1984–1992 m.), bet ir leidybinėje veikloje (1982–1996 m.).

Lietuvos televizijoje R.Maskoliūnas rengė ir vedė laidą apie fantastinį kiną „Videokaukas” (1992–1999 m.), kino naujienų žurnalą „Kaukodromas” (1994–2001 m.), mokslo populiarinimo programą „Negali būti” (2000–2009 m.), TV viktoriną „Gamtos kodas” (nuo 2010 m.)

Nuotraukoje: Naujasis LTV programų direktorius Rolandas Makoliūnas

 

Panašūs straipsniai