Dėl „Pūko" televizijos reportažų apie Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojus

Vilija ŽUKAITYTĖ, Tarybos sekretoriato vyr. specialistė

Tele_zmogus_II.jpgInternetinėje erdvėje ir kai kurių komercinių televizijų laidose vėl pradėti demonstruoti seni „Pūko TV” vaizdo įrašai, kuriuose puolami Kauno miesto savivaldybės administracijos darbuotojai. Savivaldybės administracijos vadovų manymu, tai susiję su tuo, kad „Pūkas TV” vadovas Kęstutis Pūkas dalyvauja rinkimuose į savivaldybės tarybą.

Kauno miesto savivaldybės administracijos žiniomis, Vyriausioji rinkimų komisija jau yra informuota apie reguliarius politinės reklamos reikalavimų pažeidimus televizijos „Pūkas TV” laidose.

Pažymėtina, kad televizija „Pūkas TV” galimai yra kandidato į Kauno miesto savivaldybės tarybą 2011 m. rinkimuose, Sandraugos „Kitokia Lietuva” prezidento Kęstučio Pūko nuosavybės teise valdoma televizija. Televizija „Pūkas TV” yra oficialiai paskelbta išorinės politinės reklamos skleidėja 2011 m. savivaldybių tarybų rinkimuose rinkimų agitacijos metu.

K. Pūkas, užsiregistravęs kandidatu į Kauno miesto savivaldybės tarybą 2011 m. savivaldos rinkimuose, veda diskusijų laidas ir pasirodo kitose „Pūkas TV” laidose, taip galimai pažeisdamas Lietuvos Respublikos politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatymo nuostatas ir 2010 m. gruodžio 15 d. Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu Nr. Sp 138 patvirtintas rekomendacijas dėl politinės reklamos.

 Lietuvos Respublikos politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo bei finansavimo kontrolės įstatyme nurodoma, kad politinės kampanijos laikotarpiu politinė reklama turi būti teisės aktų nustatyta tvarka pažymėta nurodant lėšų šaltinį ir aiškiai atskirta nuo kitos skleidžiamos informacijos. Taip pat pažymima, kad politinė reklama, politinės kampanijos laikotarpiu nepažymėta pagal teisės aktų reikalavimus arba pažymėta nesilaikant teisės aktų reikalavimų, laikoma paslėpta politine reklama ir yra draudžiama. Už jos skleidimą taikoma įstatymų nustatyta atsakomybė. K.Pūkas nuolat naudojasi televizijos eteriu, nežymėdamas, kad tai yra politinė reklama. Kol kas VRK nėra paskelbusio jokio sprendimo dėl K. Pūko.

                                                                                               Kauno miesto savivaldybės administracija

Vladimiro Beresniovo piešinys „Tele žmogus”

 

Panašūs straipsniai