Susipažinkite: Agnė ir Laurynas – būsimieji Lietuvos sporto žurnalistai !

Vidas MAČIULIS, svetainės redaktorius

Sp.masinele_II.jpgDu panašūs savo turiniu el. laiškučiai atkeliavo į mūsų svetainę. Abu autoriai jauni ir abu nori tapti sporto žurnalistais.

„Sveiki. Mokiausi statybų inžineriją, neilgai, nusprendžiau, kad tai ne man. Svajoju studijuoti lietuvių filologiją, tam intensyviai ruošiuosi. Stengiuosi tobulėti žurnalistikos srityje. Didžiausią dėmesį skiriu savęs lavinimui. Esu jaunas, 20 metų vaikinas, dievinu krepšinį, kitą sportą ir … rašymą! Turiu svajonių, didelių ir mažų, tačiau pati didžiausia – tapti sporto žurnalistu, todėl norėčiau paprašyti suteikti man galimybę, išmokyti visko ką mokate Jūs – žurnalistinio meno… Galiu pažadėti entuziazmą, energiją ir ugnį akyse. (…) Krepšinis mano gyvenimas, nuo pat mažų dienų sergu šia malonia liga, todėl ir savo ateitį sieju su šiuo sportu. Tikiuosi, jog šiame laiške išskaitysite begalinį norą ir perspektyvą bei padėsite siekiant profesionalios karjeros. Laurynas Verpetinskas“.

Nuoširdaus laiškučio autorių turėjome nuliūdinti: nei Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyrius, nei atskiri žurnalistai neturi galimybių kitus mokyti. Juo labiau, kai Lietuvoje yra ne vienas universitetas, ruošiantis specialistus masinės informacijos priemonėms. Laiške jaunajam skaitytojui parašėme, kad pati didžiausia ir geriausia – gyvenimo mokykla: kai pats rašai, pasakoji, klausi, komentuoji, o ne stebi, kaip kiti tai daro… Pasiūlėme dvidešimtmečiui Laurynui Verpetinskui pagalvoti, parašyti ir atsiųsti savo mintis apie šiandieninę Lietuvos sporto žurnalistiką. Labai greitai mūsų „užduotis“ buvo įvykdyta. Mūsų tinklalapio puslapyje „Komentarai“ skaitykite Lauryno Verpetinsko publikaciją „Lietuvos sporto žurnalistika – dvidešimtmečio akimis“.

Kitas laiškutis: “Esu Agnė, pirmakursė, studijuoju Viešąją komunikaciją Vytauto Didžiojo universitete. Taip pat esu VDU televizijos žurnalistė ir reporterė, rašau straipsnius, ruošiu interviu. Taigi, turiu paruošusi spaudai interviu su “bronzinės” Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės nariu Jonu Mačiuliu. Tad jeigu susidomėjote, galėčiau pasidalinti. Atsakykite bet kuriuo atveju…”. Argi galima atsisakyti jaunos autorės siūlomo interviu, kurį iš karto po mūsų atsakymo atsiuntė Agnė. Mūsų svetainės “Kūrybos artelėje” skaitykite A. Rasiukevičiūtės interviu: “J.Mačiulis: už Lietuvos rinktinę visada žaisiu”.

Dėkojame jauniesiems autoriams už pirmuosius mums atsiųstus rašinius, ir iš visos širdies linkime jiems pasiekti savo svajonių išsipildymo. Neabejojame – Agnė Rasiukevičiūtė ir Laurynas Verpetinskas tikrais taps profesionaliais spaudos, radijo ar televizijos žurnalistai. Įsidėmėkime šias abi pavardes!

Algimanto Snarskio piešinys

 

Panašūs straipsniai