Sausio 7-ąją (penktadienį) savaitinį laikraštį pakeis savaitinis žurnalas „Šeimininkė“ !

Juskiene_D._II.JPGŠiuolaikiška. Elegantiška. Išmintinga. Mylinti. Išsilavinusi. Nenusivylusi. Išdidi. Nuoširdi. Kerinti. Ėjo, eina, eis! „Pasirinktas ŠEIMININKĖS vardas – kuklus, kaip kuklios ir pačios mūsų moterys. Tačiau vardas prasmingas. Pradžioje aptvarkykime šeimos židinį, savo gyvenamuosius namus, darželį, daržą, paukščius ir daug kitų sričių, kurios laukia šeimininkės rankų, jos širdies ir proto. Kai namie apsitvarkysime, tada bus drąsiau žvelgti į platųjį pasaulį, kad ir į moterų pasaulį…

Ar galima būtų jau dabar nusakyti, kaip ateityje atrodys „Šeimininkė“? Šito nenorėtume daryti. Tuo trapu nedarykime šiam laikraščiui griežtų rėmų. Tegu jis auga, bujoja, tegu apie jį spiečiasi kaimo ir miesto moterys – jos pačios netrukus parodys, koks turi būti jų laikraštis.“   „Šeimininkė”,1937 m. sausio 8 d. (kalba netaisyta) 

 

74-eri metai skiria mus nuo šių eilučių, užrašytų pirmojo „Šeimininkės“ numerio redakcijos žodyje. Sutikite, su mažomis pataisomis šiandien šį tekstą galime skaityti pažodžiui… Vadinasi, tąkart pasukta teisingu keliu, o per du atkurtos „Šeimininkės“ dešimtmečius iš jo neišklysta.

 

1937-ųjų „Šeimininkės“ šūkis: „Visų Lietuvos moterų laikraštis“ šiandien tebėra teisingas ir tikslus. Tąkart „Šeimininkė“ pasivadino visų Lietuvos moterų laikraščiu, nes nebuvo kitų leidinių moterims, o šiandien atitaria visų Lietuvos moterų – miesto ir kaimo, vyresnių ir jaunesnių, išsilavinusių ir mokslo neragavusių – lūkesčiams.

 

Esame seniausias ir giliausias tradicijas Lietuvoje turintis leidinys moterims. O juk gyvenime mums svarbiausi ir brangiausi tie draugai, su kuriais nuo jaunų dienų perėjome per ugnį ir vandenį, kurių neišbarstėme ir neišsižadėjome naujomis gyvenimo sąlygomis, kurie buvo greta mūsų ir pačiomis sunkiausiomis, ir pačiomis džiugiausiomis akimirkomis. Tokia buvo „Šeimininkė“ ištisus du dešimtmečius, bendraamžė su atgimusia Lietuva. Ačiū už tai, kad buvome drauge. Pasižadame ir toliau koja kojon žengti su Jumis, trečiadieniais dovanoti geros energijos dozę. „Šeimininkė“ buvo, yra ir išliks tokio paties pozityvaus turinio. Juk labiausiai ir vertinate mus už tai, kad neskleidžiame destrukcijos – nekuriame sensacijų, nesivaikome skandalų, nesimėgaujame juodąja statistika, kad esame besirūpinantis Jumis leidinys, padedantis rasti atsakymus į svarbiausius gyvenimo klausimus. O atsinaujinti argi ne maga?

 

…Artėja šventės. Puošiame namus, puošiamės pačios. Ar vilksitės prieš du dešimtmečius įsigytą suknelę? Jei ir taip, tai būtinai – atnaujintą. Tiesmukai to klausdami mes sakome: laikas keistis ir „Šeimininkei“, jau išaugome senąjį drabužį.

„Bus spalvingesnis ir patrauklesnis“, „Gražesnės būsime kokybiškesnėse nuotraukose“, „Gražiau pateiksite tas temas, kurias siūlote skaityti“, „Bus patogiau prie kavos puodelio skaityti“, „Patogiau išsidėstys televizijų programos“, „Aiškesni bus rankraščių raštai“ ir t. t. Ir rimtai, ir juokais vardijote šiuos ir kitus privalumus, kai klausėme savo skaitytojų, kaip patiktų žurnalas vietoje laikraščio.

 

„Šeimininkė“ – tai didžiulė skaitytojų šeima, pasklidusi po visą Lietuvą, tarsi plati ir draugiška giminė. Visai jai pranešame džiugią žinią: savaitinis laikraštis „Šeimininkė“ taps savaitiniu žurnalu „Šeimininkė“!

Jūsų „Šeimininkė“

Nuotraukoje: Naujoji „Šeimininkės” redaktorė, LŽS narė Dalia Juškienė

Panašūs straipsniai