Kaunietę žurnalistę Aušrą Garnienę įvertino ir pagerbė Vilnius

fb_sm169450_1__II.jpgSpecialiųjų tyrimų tarnyba (STT), Lietuvos žurnalistų sąjunga (LŽS) ir Nacionalinė žurnalistų kūrėjų asociacija (NŽKA) penktą kartą surengė konkursą antikorupcijos tema „Žiniasklaida prieš korupciją 2010“. Kaip ir praėjusiais metais, laureate vėl paskelbta “Kauno dienos žurnalistė, LŽS Kauno apskrities skyriaus valdybos narė Aušra Garnienė.

 Konkursui pateiktas 31 darbas buvo vertinamas atsižvelgiant į informacijos aktualumą, visuomeninę reikšmę, informacijos šaltinių kokybę ir įvairovę, originalumą ir kūrybiškumą. LŽS, NŽKA ir STT atstovų komisija išrinko penkis Miestų, rajonų ir regioninės spaudos kategorijos laimėtojus.

Pirmąją vietą komisija skyrė Almai Mosteikaitei, „Alytaus naujienų“ žurnalistei, dvi antrosios vietos atiteko Aušrai Garnienei („Kauno diena“) ir Vytautui Ruškiui („Šiaulių kraštas“), dvi trečiosios – „Tauragės žinių“ redaktorei Ramunei Ramanauskienei ir „Tauragės kurjerio“ žurnalistei Žydrūnei Jankauskienei.

Geriausi darbų autoriai Tarptautinę antikorupcijos dieną, buvo pakviesti į  Vilnių, į STT. Laimėtojams įteiktos konkurso rengėjų padėkos už pilietinę drąsą, informacijos aktualumą, publikacijų visuomeninę reikšmę. Nugalėtojai  apdovanoti ir  STT suvenyriniais prizais ( piniginės premijos „antikorupcininkams” neskiriamos) .

Jungtinių Tautų paskelbta Tarptautinė antikorupcijos diena kasmet minima gruodžio 9-ąją. Šią dieną siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į korupcijos problemą, paskatinti žmones aktyviau su ja kovoti.

Konkurso „Žiniasklaida prieš korupciją“ organizatoriai konkurso dalyvius ir kitus Lietuvos žiniasklaidos atstovus ragina ne tik aktyviau domėtis antikorupcijos tema, bet ir analizuoti, tirti korupcijos reiškinį ir formuoti visuomenės nepakantumą korumpuotiems valstybės tarnautojams ir pareigūnams.

Mūsų svetainės “Komentarų” puslapyje – “Kauno dienos” žurnalistės Aušros Garnienės publikacija antikorupcijos tema

Nuotraukoje (I psl.): “ Kauno dienos” žurnalistė Aušrą Garnienė

                                                                                                      Evaldo Butkevičiaus (KD) nuotr.

Nuotraukoje (II): Sveikinima konkurso “Žiniasklaida prieš korupciją 2010” laureatė, Lietuvos žurnalistų sąjungos narė Aušra Garnienė

                                                                                                        Šarūnos Mažeikos (BFL) nuotr.

Garniene_a_II.jpg

Nuotraukoje (III): (iš kairės) konkurso laimėtojai ir jiems atstovavę kolegos- Vytautas Ruškys, „Alytaus naujienų” redaktorius Romas Burba, Aušra Garnienė ir Žydrūnė Jankauskienė

                                                     Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Panašūs straipsniai