Adomas Subačius: Linksmas sveikaos pasitikrinimas aštuoniasdešimtmečio proga

Subacius_kapin._1_II.jpgXX. PAS SEKSOLOGĄ…

 

Televizija visą laiką kala į galvą, jog geriausia, ką turim, tai alus ir seksas. Šie du gyvenimo komponentai teikią žmogui daug džiaugsmo ir palaimos, o valstybei tvirtybės ir prabangos. Alumi siekti sau palaimos, o valstybei stiprybės pensininkas nelabai turi materialinių galimybių, bet seksu gal ir galima mėgint stiprinti valstybės pamatus. Taigi einu pas seksologą išsiaiškinti sekso tinkamo panaudojimo reikalus.

Sekso specialistas padarė gerą įspūdį. Atrodė, kad jis šitą reikalą išmano ne tik teoriškai, bet ir praktiškai, todėl iš karto dalykiškai išklojau:

-Žiniasklaidoje begalė raginimų vartoti alų ir užsiimti seksu. Pensininkui alus ne pagal kišenę, o kaip kas su seksu, ir norėčiau pasitarti. Kaip jį nukreipti sau ir valstybei naudinga linkme?

-Mielasis žmogau, jūs žinote, kas yra seksas? Jums teko gyventi kaime ir matyti pulką vištų, tvarkomą gaidžio?

-Kaipgi ne, gyvenau kaime ir mačiau, kaip gaidys rėžia sparnu, o višta iš karto gūžiasi,-prisipažinau.

-Tai va, mielasis, čia ir yra seksas. Tą patį galima pasakyti ir apie bernus bei mergas. Kai tik bernas pradeda rėžti apie mergą sparną, ši tuoj ir gūžiasi. Maža to, dažnai merga neprovokuojama pati gūžiasi ir gundo berną. Tiesa, kartais ir pagyvenę vyrai šitai praktikuoja, bet tai kainuoja pinigą.

-Prisipažįstu, daktare,-pradėjau aiškinti sekso specialistui,- mergos man patinka, bet su jomis neprasidedu. Turiu žmoną ir su ja myliuosi.

-Labai gerai, labai katalikiška,– pagyrė seksologas.-Meskit iš galvos seksą ir toliau mylėkitės.

-Mylėtis tai mylėtis,-nenusileidau,-bet kaip tai daryti su didžiausia nauda sau ir valstybei?

-Dažnai mylitės?-pasidomėjo specialistas.

-Sunku pasakyti, -atviravau.-Šiaip ar taip, bet gana nereguliariai. Kaune, neturėdami ką veikti, pasimylime dažniau, bet kaime tų darbų aibė, todėl kartais labai tingisi šitaip meilę įrodinėti…

-Negerai, mielasis, ai, kaip negerai!-pakeltu, bet gan maloniu balsu pragydo specialistas.-Tingėjimas yra viena iš septynių didžiųjų nuodėmių-septintoji. O tingėt mylėtis?!

Net neišmanau, kokiai nuodėmių kategorijai tokį tingėjimą reikėtų priskirti…Kad specialistas nesuktų galvos dėl tokio tingėjimo statuso, pertariau jį, pasigirdamas:

-Bet sykiais tenka mylėtis ir du kartus per dieną.

-Du kartus per dieną jūsų amžiuje?-lyg ir nustebo seksologas.

__Sargis_II_a.jpg-Du kartus,-patvirtinau.-Mano žmona vieversys, o aš pelėda. Ji gulasi devintą ar dešimtą valandą, o aš dvyliktą. Tai, žiūrėk, kokią šeštą valandą ryto, kai man pats miegas, žadina ir pareiškia, kad nori mylėtis. Ką darysi, moters norą reikia patenkinti, pasistengiu iš širdies, ir ne tik. Negaliu to daryti atsainiai, kad nepakenkčiau savo, kaip vyro, prestižui. Užtat vakare, dvyliktą valandą, atsigriebdamas žadinu žmoną ir reikalauju meilės, -tokios, kuri nepakenktų jos, kaip moters, prestižui.

-Mielasis žmogau,-pašokęs nuo kėdės, staigiai sureagavo į mano pasigyrimą sekso specialistas,- juk tai jokia meilė, tai niekas kitas, tik prievartinis seksas. Ne paprastas gaidiškas, o prievartinis. Liaudis tai vadina pasidulkinimu. Labai keista, kad taip lengvai pasiduodate labai negarbingam žmonos prievartiniam seksui ir dulkindamas įsivaizduojate, kad tai yra meilė. Dar keisčiau, kad tuo pačiu atsakote jai. Tik pagalvokite, mielasis, netgi visai neįtemptai, ar gali mylintis gyvenimo bendražygis žadinti savo bendrakeleivį vien tam, kad nori pasidulkinti?

Žinoma, mylėtis galima kiekvieną ne tik dienos, bet ir nakties valandą, bet tik tada, kai užmigti neleidžia meilė. Nesmagu pasidarė, kad taip pasigyriau, ir dar nesmagiau, kad užuot mylėjęsis kartais dulkinuosi. Prisipažįstu, kad dažnai naktį neima miegas, matyt, neleidžia užmigti meilė. Žmonai kur kas lengviau, ji retai pribunda ir neužmiega, matyt, jos meilė yra silpnesnė. Ką gi, reikės laikytis sekso specialisto patarimo ir naktį mylėtis tik tada, kai abiejų neima miegas.

Išėjau iš sekso specialisto kabineto labai patenkintas, nešdamasis tris receptus. Viename išrašyti vaistai turėjo atpratinti nuo nelemtos mylėjimosi tinginystės. Antrojo turėjo apsaugoti nuo prigulimų dėl neturėjimo ką veikti, nes tai esą labiau panašu į seksą, o ne į meilę. Trečiojo skirti paprastai nemigai atskirti nuo meilės nemigos-jeigu išgėrus šių vaistų neužmiegi, vadinasi, užmigti neleidžia meilė. Lauk, gal pribus žmona. Kai gerai pasivartai, ji paprastai prabunda…

Piešinys: „Kitoks sargis…”, autorius  dailininkas Vladimiras Beresniovas

 

 

Panašūs straipsniai