Minint Nepriklausomos Lietuvos diplomatijos 20-metį, neužmirštos ir šios dienos aktualijos

logo_II.pngSusitikimas su Užsienio reikalų viceministre Asta Skaisgiryte – Liauškiene, kilusia iš Kauno, neapsiribos vien diplomatijos istorija. Bus aptarti kievienam Kauno ir visos Lietuvos piliečiui svarbūs klausimai: apie konsulinę pagalbą lietuviams, vykstantiems į kitas šalis, apie vis labiau įtemptus Lietuvos – Lenkijos santykius, mūsų šalies įvaizdį pasaulyje, diplomatijos naudą verslui, tarptautinių organizacijų vaidmenį istorijoje.

 Kviečiame lapkričio 19 d., 16 val. į Kauno Europos informacijos centro-Europe Direct (EIC-ED) organizuojamą susitikimą su LR Užsienio reikalų viceministre Asta Skaisgiryte – Liauškiene, skirtą Lietuvos diplomatinės tarnybos 20-mečiui.

Neformalioje aplinkoje tiesiogiai bendrausime ir kartu įvertinsime reikšmingiausius pasiekimus per atkurtos Nepriklausomybės laikotarpį. Diplomatinės tarnybos 20-metis – tai puiki proga apžvelgti Lietuvos Nepriklausomybės ir jos pripažinimo pasaulyje kelią. Įdomūs ir gyvi pasakojimai, iškalbingi faktai ir skaičiai gali būti gera pradžia pradėti nagrinėti naujas temas, iki šiol negvildentas Lietuvos žiniasklaidoje.

 Renginio metu bus iškilmingai įteiktos naujausios knygos apie Lietuvos istoriją ir diplomatiją Kauno apskrities viešąjai bibliotekai, vienam iš aktyviausių Kauno EIC-ED veiklos partnerių. Susitikimas įvyks Kauno apskrities viešosios bibliotekos Vokiečių skaitykloje (Radastų g. 2, IV aukštas).

 Diana Lukoševičiūtė Burneikienė, Kauno Europos informacijos centro – Europe Direct vadovė  

Papildoma informacija. Kaune gimusi A. Skaisgirytė-Liauškienė 1989-1998 m. dirbo savaitraščio „Atgimimas“ korespondente, LR Atkuriamojo Seimo Tarpparlamentinių ryšių biuro vadove, LR Užsienio reikalų ministerijos Politikos departamento Vakarų Europos skyriaus pirmąja sekretore bei Šiaurės Europos skyriaus vedėja, LR Vyriausybės patarėja tarptautinių santykių klausimais. 1998-2003 m. – LR nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Prancūzijos Respublikoje (2002-2003 m.- taip pat ir Tunisui). 2003 m. – LR Užsienio reikalų ministerijos Europos šalių departamento ambasadorė ypatingiems pavedimams, 2003-2006 – Personalo departamento direktorė. 2006-2009 m. paskirta LR nepaprastąja ir įgaliotąja ambasadore Izraelio Valstybėje.  Nuo 2009 m. – Užsienio reikalų viceministrė, atsakinga už Lietuvos politikos Jungtinių Tautų Organizacijoje, Europos Taryboje ir kituose daugiašaliuose formatuose formavimą ir įgyvendinimą, santykių su Pietų Amerikos, Afrikos, Azijos ir Okeanijos valstybėmis plėtojimą, konsulinės politikos formavimą.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panašūs straipsniai