Karikatūristo Algimanto Snarskio 20-metis „Ūkininko patarėjuje“

Rasa KAUNAITĖ

sarzas.jpgKaip yra Vilniuje, neaišku, tačiau Kaune tik UAB „Ūkininko patarėjas“ turi etatinį dailininką – karikatūristą. Tai grynakraujis žemaitis Algimantas Snarskis, pateikiantis save  – šiuo autošaržu. Sukako lygiai dvidešimt metų, kai Algimantas yra kaunietis „ūkininkas“ – kaimo žmonėms skirtų leidinių dailininkas. Kokie keliai A.Snarskį atvedė į Lietuvos viduryje esančią laikinąją sostinę?

 Algimantas Snarskis 1975 m. baigė Plungės 3-ją vidurinę mokyklą ir įstojo į Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos kultūros fakultetą. 1979 m. baigė šią aukštąją mokyklą, įgijęs dailininko-apipavidalintojo specialybę. Kaip pats prisipažįsta, jo kūrybai didžiausios įtakos turėjo dailininkai A. Kliševičius ir Z.Šteinys.

 1979 metais A.Snarskis paskirtas Kauno dirbtinio pluošto gamyklos kultūros ir sporto rūmų vyriausiuoju dailininku, o nuo 1990-ųjų – UAB „Ūkininko patarėjas” kolektyvo narys. Beje, nuo 1997 metų jis buvo žurnalo „Meisteris” meninis redaktorius.

1978-1999 metais Algimantas bendradarbiavo žurnaluose „Šluota”, „Meisteris”, „Jaunimo gretos”, „Nemunas”, „Titnagas”, laikraščiuose „Kauno tiesa”, „Kauno diena”, „Vakarinis Kaunas”, „Šeimininkė”, Respublika”, „Ūkininko patarėjas”, „Vakarų ekspresas”, „Akistata”.

 1996 metais Lietuvos rekordų knygoje dailininko Algimanto Snarskio piešinys įregistruotas kaip mažiausia, akimi įžiūrima ir lengvai suvokiama spausdinta karikatūra. (Piešinio, išspausdinto laikraštyje „Ūkininko patarėjas” 1996 m. vasario 24 d., dydis 1×1 cm).

TEVE1_II.jpg

                                                       TEVE3_II.jpg

TEVE2_II.jpg

TEVE41_II.jpg

 Dailininko karikatūristo Algimanto Snarskio piešiniai TV tema, skirti www.kaunozurnalistai.lt skaitytojams

 

 

 

Panašūs straipsniai