"Žiurkių apgraužtos E.Žiobienės močiutės" mitas subliūško

Diana KRAPAVICKAITĖ, DIENA.LT

ziobienes_mociute_II.jpgTV3 laidos „Akistata” kūrėjų vaiko teisių apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės močiute pavadinta senolė visiškai nėra apleista ir žiurkių apgraužta, o tuo labiau artima valdininkės giminaitė. Solidaus amžiaus senolė gyvena kukliai ir gražiai.

Tiesa, Adelė Tumaitienė portalo kaunodiena.lt žurnalistams pripažino, kad susijusi su E.Žiobiene. Ji tikino esanti E.Žiobienės vyro močiutė.

„Spalio 1 d. buvo atvažiavę pasveikinti su 90-uoju gimtadieniu”, – pastarąjį anūko ir jo žmonos E.Žiobienės vizitą prisiminė moteris.

90-metė puikiai pamena, kaip į namus užsuko ir nelemtieji „Akistatos” žurnalistai: „Labai išsigandau, nes nesupratau, kas čia vyksta. Gal ir galėjau prikalbėti kokių nebūtų dalykų.”

„Aš jau vos paeinu, esu patyrusi insultą. Mano dukra taip pat po insulto, jos būklė dar sunkesnė”, – pridūrė senolė.

A.Tumaitienės namas šalia išstatytų pilių atrodė kukliai. Gana didelis kiemas iššluotas, gėlynai sutvarkyti. Paprastai senų ir vienišų žmonių kiemuose būna priversta įvairių per gyvenimą susikaupusių rakandų, o čia nieko, tvarka.

„Nuo 1926 m., kai tėvai pastatė šį namą, čia ir gyvenu”, – patikslino A.Tumaitienė.

Du kartus per savaitę senolę aplanko socialinė darbuotoja – parduotuvėje nuperka ir atneša valgyti, jei reikia, pasirūpina vaistais. Kambariuose prietema, bet neapšnerkšta. Lovos tvarkingai paklotos. Iš po užtiesalo kyšo baltos patalynės kampas.

„Aš gerai gyvenu, nes esu viena. Manęs niekas netrukdo. Man taip gyventi labai gerai”, – žilą galvą užtikrintai krestelėjo senolė.

(Mūsų svetainės „Komentaruose” – žurnalisto Raimundo Celencevičiaus pastabos „Amoralus verslas” apie šią TV3  „Akistatos” laidą, taip pat skaitytojų siūlomos bausmės  televizijos laidų  prodiuseriui ir vedėjui Kristupui Krivickui

 Nuotraukoje: Kaunietė senolė Adelė Tumaitienė, tapusi TV laidos „Akisatata” įrankiu, žeminant Lietuvos vaiko teisių  apsaugos kontrolierės Editos Žiobienės vardą

                                                      Evaldo Butkevičiaus („Kauno diena”) nuotr.

 

 

Panašūs straipsniai