Žurnalistų sudarytas kalendorius, skirtas Lietuvos moterims

Rasa KAUNAITĖ

mano_metai_2011_II.jpgAntras dešimtmetis UAB „Ūkininko patarėjas“, leidžiantis penkis laikraščius ir žurnalus,  nudžiugina  savaitraščio „Šeimininkė“ knyginėlio knyga „Mano metai“, kuri yra Lauryno Ivinskio premijos laureatė.

Knygos kalendoriaus „Mano metai 2011“ vyr. redaktorius Vytenis Neverdauskas, sudarytoja ir redaktorė Regina Stundienė, dizainerė maketuotoja Gintarė Gudaitytė. Tik ką 10 000 egz. tiražu išleistas kalendorius visus nudžiugins ateinančių naujųjų metų proga. Leidinio autorė uteniškė žurnalistė Regina Stundienė apie „Mano metai 2011“ rašo:

 

„Šiųmečiuose susitikimuose pasikalbėsime apie savastį. Apie kantriai ilgą ėjimą savęsp. Apie tą tautiškumo korį, kurio akeles savo kūryba, it bitelės darbščiosios, užpildo kantruoliai, navatnuoliai tautodailininkai. Dažniausiai savamoksliai, savaradžiai, bet taip gražiai tarnaujantys Aukščiausiajam už talento duotybę. Tautiškumo eiliniai, neleidžiantys užgesti kraštų tradicijoms, tarnaujantys, kad jų kūriniai pristatytų mūsų šalies išskirtinumą, pereinamumą iš senojo palikimo iki dabarties. Jų kūryba – tai gyvybinga priešprieša įžūliai besibraunančioms kičinėms svetimybėms.

 

Prieš penkerius metus Lietuvių liaudies kultūros centras įsteigė „Aukso vainiko“ apdovanojimą už taikomosios ir vaizduojamosios tautodailės kūrinius, o dvejais metais vėliau – dar ir už kryždirbystę. Kaip aukštaičiai pasakytų, tavo tas darbas karūnon deltai išėjo. Ir vainikuotieji jau švyti visuose šalies regionuose. Tauriai švyti. Versdami kalendoriaus puslapius, tą šviesą, tikiu, pajusite ir Jūs“.

 

 

 

Panašūs straipsniai